Om oss

Om oss

stolt leverandør av norske egg og kylling

Vår historie startet tilbake i 2004, med en gjeng ildsjeler på Jæren som ville utfordre monopolistiske tilstander, og vi har i dag omlag 260 ansatte fordelt på våre 5 ulike lokasjoner. Vi er eid av det svenske børsnoterte selskapet Scandi Standard – men alle innsatsfaktorer er norske; kyllingen, våre bønder, våre produksjonslokaler og vår administrasjon. Fordelen med å være en del av Scandi Standard er læring på tvers av markeder og stordrift på innkjøp av nytt utstyr. Dette bidrar til at vi raskere kan omstille og ta i bruk ny teknologi for å nå vår overordnede visjon om å komme så nær klimanøytral produksjon som overhodet mulig i 2015.

Vårt fokus er at vi skal levere de beste produkter til forbruker gjennom å ha knyttet til oss gode bønder som alltid målsetter å levere den aller beste kvaliteten på våre produkter, effektiv produksjon og gode relasjoner både til kjede og til forbruker.

Kylling fra jæren

Kyllingproduksjonen vår holder til på Jæren i Rogaland. De siste årene har vi vokst fra å ha 32 stolte Jær-bønder til å ha i overkant av 80 bønder på Jæren knyttet til vår kyllingproduksjon. Vi er deleier i Nærbø kyllingslakteri, som ligger vegg i vegg med våre produksjonslokaler på Nærbø.

EGG FRA TRØNDELAG OG ØSTLANDET

Vi har i tillegg omlag 70 bønder knyttet til vår eggproduksjon, og vårt eggpakkeri ligger i Ski i Akershus. Vi leverer kun frittgående, frilands- (utegående) og økologiske egg til norsk dagligvare.
Vi er vanvittig STOLTE av å få bidra til at dine måltider både blir sunne og smakfulle – med god samvittighet for både deg, kloden og for dyra.

Einar – en av våre STOLTE kyllingbønder fra Jæren

kjedenøytral aktør i flere kanaler

Den Stolte Hane er en stolt, kjedenøytral kylling- og eggprodusent som både leverer egne merkevarer og private labelprodukter innen hvitt kjøtt og egg. Våre varemerker er Den Stolte Hane i forbrukermarkedet og Vestfold Fugl innen storhusholdning. Både for egg og for kylling har vi egen og uavhengig verdikjede fra produsent til produksjon og til forbruker.

dagligvare

Per 2019 har vi en total markedsandel på godt over 30 % markedsandel for våre kyllingprodukter og ca 25% markedsandel i kategorien egg

storhusholdning

Vi har en total andel på ca 20% innen storhusholdningsmarkedet, og leverer blant annet til restaurant, kantiner, kiosk/bensinstasjon

industri

Vi leverer også kylling til industrikunder. Det vil si kunder som bruker våre kyllingprodukter i sine produkter (eks som ingrediens i ferdigretter).

et godt valg

for

KLODEN, DYRA og DEG

Les mer om vår bærekraftstrategi

våre fokusområder

Vårt viktigste bidrag inn i klimadebatten er å få norske forbrukere til å bli klar over fordelene til norsk kyllingproduksjon. Som animalsk proteinkilde er vi i Norge i verdensklasse både hva angår klimaavtrykk (ca 2kg Co2 ekvivalenter pr kg kyllingkjøtt, noe som er svært lavt), i forhold til dyrevelferd og tetthet på kyllinggårder, i forhold til mattrygghet og i forhold nulltoleranse for bruk av antibiotika. Hos den Stolte Hane er alle våre gårder AKTIVE GÅRDER. Dette vil si at vi fokuserer alt på at kyllingene våre skal få tilfredsstilt sine naturlige adferdsbehov: Lek, klatring og hvile i høyden, behov for trygghet og tilfluktssteder, behov for å rense fjørprakt med strøbad og selvsagt behov for alltid tilgang på mat og vann og fastsatte hvileperioder.
Samtidig skal vi alltid være i forkant ifht å tilby nye, sunne og spennende produkter, inspirere med oppskrifter og spennende måter og bruke kylling på.

Les mer om Aktive Gårder

Den Stolte Hane skal være ET GODT VALG. For kloden, for dyra og for deg.

Vårt lille hovedkontor ligger på Bryn i Oslo, hvor vi sammen med noen få medarbeidere på Gjøvik er 15 medarbeidere i administrasjon i tillegg til produksjon.

Kontakt oss