Informasjon om oss

image_pdfimage_print

Den Stolte Hane er en stolt, kjedenøytral kylling- og eggprodusent som både leverer egne merkevarer og private labelprodukter innen hvitt kjøtt og egg. Våre varemerker er Den Stolte Hane i forbrukermarkedet og Vestfold Fugl innen storhusholdning. Både for egg og for kylling har vi egen og uavhengig verdikjede fra produsent til produksjon og til forbruker.

Vårt fokus er at vi skal levere de beste produkter til forbruker gjennom å ha knyttet til oss gode bønder som alltid målsetter å levere den aller beste kvaliteten på våre produkter, effektiv produksjon og gode relasjoner både til kjede og til forbruker. Per 2019 har vi en total markedsandel på godt over 30 % innen kylling i dagligvare og storhusholdning, samt ca 25% innen egg til dagligvare.

Vår historie startet tilbake i 2004, med en gjeng ildsjeler på Jæren som ville utfordre monopolistiske tilstander, og vi har i dag 260 ansatte fordelt på våre 6 ulike lokasjoner. Vi er eid av det svenske børsnoterte selskapet Scandi Standard – men alle innsatsfaktorer er norske. Kylling, våre bønder, våre produksjonslokaler og vår administrasjon. Fordelen med å være en del av Scandi Standard er læring på tvers av markeder og stordrift på innkjøp av nytt utstyr. Dette bidrar til at vi raskere kan omstille og ta i bruk ny teknologi for å nå vår overordnede visjon om å komme så nær klimanøytral produksjon som overhodet mulig i 2015.

Vårt viktigste bidrag inn i klimadebatten er å få norske forbrukere til å bli klar over fordelene til norsk kyllingproduksjon. Som animalsk proteinkilde er vi i Norge i verdensklasse både hva angår klimaavtrykk (ca 2kg Co2 ekvivalenter pr kg kyllingkjøtt, noe som er svært lavt), i forhold til dyrevelferd og tetthet på kyllinggårder, i forhold til mattrygghet og i forhold nulltoleranse for bruk av antibiotika. Hos den Stolte Hane er alle våre gårder AKTIVE GÅRDER. Dette vil si at vi fokuserer alt på at kyllingene våre skal få tilfredsstilt sine naturlige adferdsbehov: Lek, klatring og hvile i høyden, behov for trygghet og tilfluktssteder, behov for å rense fjørprakt med strøbad og selvsagt behov for alltid tilgang på mat og vann og fastsatte hvileperioder.

Samtidig skal vi alltid være i forkant ifht å tilby nye, sunne og spennende produkter, inspirere med oppskrifter og spennende måter og bruke kylling på.

Den Stolte Hane skal være ET GODT VALG. For kloden, for dyra og for deg.

Vårt lille hovedkontor ligger på Bryn i Oslo, hvor vi sammen med noen få medarbeidere på Gjøvik er 15 medarbeidere i administrasjon i tillegg til produksjon.
Kyllingproduksjonen vår holder til på Jæren i Rogaland. De siste årene har vi vokst fra å ha 32 stolte Jær-bønder til å ha i overkant av 80 bønder på Jæren knyttet til vår kyllingproduksjon. Vi er deleier i Nærbø kyllingslakteri, som ligger vegg i vegg med våre produksjonslokaler på Nærbø.

Vi har i tillegg omlag 70 bønder knyttet til vår eggproduksjon, og vårt eggpakkeri ligger i Ski i Akershus. Vi leverer kun frittgående, frilands- (utegående) og økologiske egg til norsk dagligvare.

Vi er vanvittig STOLTE av å få bidra til at din middag både blir sunn og smakfull – med god samvittighet for både kloden og for dyra.

Hilsen oss i Den Stolte Hane

Christin Schaumburg Bjønness – Stolt Kvalitetssjef og Veterinær

Jeg er utdannet veterinær og arbeider til daglig med å følge opp at vi alltid har god dyrevelferd og at alle rutiner følges hos våre egg- og kyllingbønder. Høy kvalitet hos våre bønder sikrer de aller beste produktene til våre forbrukere.

Fredrik Strømmen – Stolt Country Manager

Jeg er ansvarlig for det norske markedet og sitter i ledergruppen til Den Stolte Hanes skandinaviske morselskap Scandi Standard.

Anette Møller - Stolt Innovasjons- og Markedssjef

Jeg er ansvarlig for selskapets markedsføring og leder en liten, men produktiv innovasjonsavdeling

Fortell dine venner om dette: