Sky og fugl
Sky og fugl

Fritert kylling med søtpoteter

Fritert kylling med søtpoteter

Fremgangsmåte

 

Fremgangsmåte panert kylling

-300 g kylling lårfilet
-klype salt
-klype kvernet pepper
-40 % maisenna
-110 g hvetemel
-1/2 ts hvitløkspulver
-1/2 ts løkpulver
-1/2 ts røkt paprikakrydder
-1/4 ts malt nellik
-1 egg
-120 ml vann
-1 ss oliven olje
1 l solsikkeolje

  1. Kutt lårfiletene i 2 cm store terninger.
  2. Bland sammen de tørre ingrediensene.
  3. Ha i egg, vann og olivenolje, og bland godt sammen til en smidig røre.
  4. Ha kyllingen i røren og la det stå i kjøleskapet i minst 30 minutter.
  5. Varm oljen til 180 grader og friter i 5-6 minutter, la kyllingen renne av seg på tørkepapir.

 

Fremgangsmåte bakte søtpotet fries

-2 søtpoteter
-2 ss oliven olje
-1 ss maisenna
– 1/2 ts hvitløkspulver
-1/2 ts røkt paprikapulver
-noen klyper kvernet pepper
-en stor klype salt

  1. Kutt søtpotetene i strimler, ca. 1 cm tykke.
  2. La potetene ligge i vann i 30 minutter.
  3. Ta de ut av vannet og tørk dem godt.
  4. Ha i en bolle og bland dem godt i olivenolje og krydder.
  5. Legg dem på et bakepapir og stek på 200 grader i 30 minutter. Snu dem halvveis i steketiden.

Fremgangsmåte marinert kylling

-1 pose Kylling Vingemix

-1 klype salt

-1 klype kvernet pepper

-1 stor klype tørket timian

-1/2 ts hvitløkspulver

-1/2 ts løk pulver

-1/2 ts røkt paprikapulver

-1/4 ts malt nellik

-1/4 ts cayennepepper

-1 ss eddik

-1 ss lime saft

-1 l solsikkeolje

-1 ss maisenna

 

  1. Finn frem 4 kylling klubber og 4 kyllingvinger.
  2. Skyll dem godt.
  3. Ha dem i en bolle sammen med salt, pepper, timian, hvitløkspulver, løkpulver, paprikapulver, malt nellik, cayennepepper og limejuice.
  4. Bland godt sammen og la det marinere i minst en halv time.
  5. Ha 1 ss olje i en stor panne, og brun kyllingen i noen minutter. Senk varmen på platen og ha i eddiken. La det stå under lokk på svak varme i 30-40 minutter.
  6. Avkjøl.
  7. Strø på maisenna og varm opp oljen til 180 grader.
  8. Friter i 5-6 minutter og la de renne av på tørkepapir.

Fremgangsmåte epis:

– bunt frisk bladpersille
-15 blader frisk timian
-10 fedd hvitløk
-2 grønne paprika
-1 gul løk
-6 vårløk
-1 ts nellik
-1 ts tørket basilikum
-1 ts cayenne pepper
-2 ts grønnsaksbuljong pulver
-2 store klyper salt
-kvernet pepper
-220 g olivenolje
-80 g epleedikk

Rens alle grønnsakene og ha de sammen i en blender eller bruk en stavmikser for å få en glatt konsistens. 

 

Fremgangsmåte pikliz:

-1/2 hodekål
-3 gulerøtter revet
-6 vårløk
-rød paprika, revet
-4 habanero chili, skivet
-2 lime (saften)
-2 klyper salt
-5 fedd hvitløk, revet
-4 stilker frisk timian
-10 nellikfrø
-15 svarte pepperkorn
-110 g epleedikk
-110 g hvitvinsedikk

Bland alle ingrediensene godt sammen med hendene. La det stå på kjøkkenbenken i to dager. Sett den så i kjøleskapet.

 

Legg marinert og panert kylling på et fat sammen med søtpotetene. Strø over litt salt og kvernet pepper. Server med limebåter, epis og pikliz.

 

 

 

Fortell dine venner om dette: