Sky og fugl
Sky og fugl

Grillet kylling satay med mangosalsa

Grillet kylling satay med mangosalsa

Fremgangsmåte

  1. Start med å legge grillspydene i kaldt vann en halvtime før bruk. Dette er for at de ikke skal knekke eller ta fyr under steking/grilling.
  2. Skjær kyllingen i biter eller strimler og tre dem tett på spydene.
  3. Lag sataysausen ved å vispe sammen alle ingrediensene, se liste med ingredienser nederst i oppskrift. Bruk litt lunket vann om sausen er for tykk.
  4. Pensle spydene med sataysausen og la dem marineres 20-30 minutter før steking/grilling.
  5. Lag salsaen ved å kutte mango, reddik og agurk i omtrent like store biter/terninger. Bland sammen med finhakket grønn chili og koriander. Smak til med lime.
  6. Stek/grill spydene i 3-4 minutter på hver side, eller til de har fått en gyllen stekeskorpe og er gjennomstekt.
  7. Server spydene sammen med mangosalsaen og topp gjerne med litt finhakkede peanøtter, en limebåt og ekstra koriander.

Obs. Legg gjerne litt aluminiumsfolie under spydene hvis du griller så ikke grillspydene tar fyr.

Sataysaus:

-1 dl peanøtsmør
-2 ss limesaft
-2 ss flytende honning
-1-2 ts sambal oelek chilipaste (eventuelt chilisaus)
-1 ts malt spisskummen
-1 ts malt koriander

Garnityr:

-ristede peanøtter
-lime
-koriander

Fortell dine venner om dette: