Sky og fugl
Sky og fugl

Grillet kyllingtaco med tomatsalsa og syltet rødløk

Grillet kyllingtaco med tomatsalsa og syltet rødløk

Fremgangsmåte

Stek kyllingen i pannen. Den kan også grilles. Skjæres i terninger når den er ferdig.

Syltet rødløk:

Kok opp blandingen av eddik, sukker og vann. Ha i rødløk kuttet i ringer og la det koke i 8-10 minutter. La gjerne rødløken ligge i kjelen litt etter koking, eller ta den opp og legg på glass i kjøleskap. Rødløken holder seg lenge i et gammelt syltetøyglass, og du kan sylte så mye du vil i den samme blandingen.

TIPS: Sylt andre grønnsaker når du først har kokt opp eddikblandingen. Agurk og rødbeter er for eksempel kjempegodt.

Salsa:

Kutt tomat i små biter. Hakk koriander. Bland og smak til med limesaft, salt og pepper.

Guacamole:

Lag guacamole enkelt ved å bruke en stavmikser, og blande avokado, litt limejuice, salt og evt. litt majones og/eller rømme. Om du ønsker en chunky guacamole kan du spar halve avokadoen, grovhakke og ha den i blandingen etterpå.

Topp lompene med ost, kylling, salsa, guacamole, rødløk og creme fraiche.

TIPS: Lompene blir ekstra gode om du legger på ost, for så å grille dem raskt i stekeovn eller på grillen.

Fortell dine venner om dette: