Sky og fugl
Sky og fugl

Grønn Vårsalat

Grønn Vårsalat

Fremgangsmåte

Frisk grønn vårsalat med sprø grønnsaker, ferske urter og en kremete grønn dressing. God inne, men best på terassen:)

  1. Riv hjertesalatbladene i store biter. Skyll dem sammen med spinaten og tørk salaten godt.
  2. Del agurk i tynne strimler med en grønnsaksskreller.
  3. Del fennikelen i to og fjern den nederste, harde stammen. Kutt den i syltynne skiver.
  4. Del reddik i båter og sukkererter i to på langs.
  5. Rasp parmesanosten.
  6. Lag dressingen ved å ha ingrediensene i rekkefølgen i en blender eller foodprosessor. Kjør den til en jevn dressing. Smak eventuelt til med salt og pepper.
  7. Vend salaten i dressingen, eller server dressingen ved siden av. Dander salaten med sprø vårgrønnsaker, Stekt & Spiseklar Cæsar-kylling og revet parmesan på toppen.

Dressing:

  • 3-4 ansjosfileter
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ss syltet jalapenos
  • ½ sitron
  • 2 ss olivenolje
  • 1 håndfull gressløk
  • 1 håndfull persille
  • 1 håndfull koriander
  • 1 dl majones
  • 1 dl gresk yoghurt
  • 1 klype salt
  • 1 klype pepper
Fortell dine venner om dette: