Sky og fugl
Sky og fugl

Haiti inspirert kyllingbryst med bananpannekaker

Haiti inspirert kyllingbryst med bananpannekaker

Fremgangsmåte

Fremgangsmåte kyllingbryst:

-2 kyllingbryst

-3 klyper salt

-2 klyper pepper

-1/2 ts hvitløkspulver

-1/2 ts løkpulver

-1/2 ts røkt paprika

-1/4 ts malt nellik

  1. Bland sammen 3 klyper salt, 2 klyper pepper, hvitløkspulver, løkpulver, røkt paprika og1/4 ts malt nellik. Strø det over kyllingbrystene.
  2. Stek kyllingbrystene med skinnet ned på høy styrke i 4-5 minutter. Ta de ut av pannen, og la de hvile i 5 minutter. Del de i tynne skiver.

Fremgangsmåte stekt ananas:

-1 ananas
-1 klype salt

  1. Skjær ananas i jevne stykker, og tørk dem med et tørkepapir. Ha på salt.
  2. Varm en stekepanne på middels styrke, og stek ananasen til de får en brun skorpe.

Fremgangsmåte brønnkarsesalat:

-1 håndfull brønnkarse
-salt og pepper
-1 ss olivenolje
-Saften av ½ lime
-1 avokado
-3 vårløk

  1. Strø salt og pepper på brønnekarsen.
  2. Vend inn 1 ss olivenolje og limesaft
  3. Kutt avokadoen i skiver
  4. Kutt vårløken i skiver.

Fremgangsmåte pannekaker:

-2 koke bananer
-150 g hvetemel
-150 g melk
-90 g vann
-2 ss olivenolje
-1 ts salt
-1 ts vanilje sukker
-2 egg
-1/4 revet muskatnøtt
-1/4 malt nellik

  1. Bland sammen det tørre.
  2. Knus bananene med en gaffel, og bland sammen vann, melk, egg og olivenolje.
  3. Bland det tørre med det våte til en jevn røre.
  4. Stek pannekakene i smør i en stekepanne, på middels styrke.

Fremgangsmåte epis majones:

-2-3 ss majones

– 1 bunt frisk bladpersille
-15 blader frisk timian
-10 fedd hvitløk
-2 grønne paprika
-1 gul løk
-6 vårløk
-1 ts nellik
-1 ts tørket basilikum
-1 ts cayenne pepper
-2 ts grønnsaksbuljong pulver
-2 store klyper salt
-kvernet pepper
-220 g olivenolje
-80 g epleedikk

Rens alle grønnsakene og ha de sammen i en blender eller bruk en stavmikser for å få en glatt konsistens. Bland inn majones etter smak.

 

Legg pannekaken på en tallerken, ha på brønnekarsen, skivet kyllingbryst, skivet avokado, stekt ananas, epis majones, og topp med vårløk.

Fortell dine venner om dette: