Sky og fugl
Sky og fugl

Kyllingbryst med spinatstuing

Kyllingbryst med spinatstuing

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 225 grader, over og undervarme.
  2. Skrell søtpotetene og kutt dem i strimler. Legg dem i en bolle, hell litt matolje over og gni den inn med fingrene. Legg dem på ett steke brett med bakepapir, og strø over salt og pepper. Steketid ca. 30-40 minutter.
  3. Varm opp en panne med olje på høy varme (8/9), og stek kyllingfiletene 1-2 minutter på hver side. Stekes videre på lavere varme (3-4) med lokk i 8-10 minutter. Snitt kyllingen for å sjekke om den er gjennomstekt.
  4. Kutt opp løk og sopp, gni inn olje, og eventuelt ønsket krydder. Legg det på et stekebrett og stek i forvarmet ovn på 225 grader i 20 minutter.
  5. Finn frem en liten kjele, tilsett rapsolje og varm opp på middels varme. Tilsett spinat, gjerne oppklippet i mindre biter. Tilsett hvitløk og vent til spinaten har falt sammen. Tilsett Cremé Fraiche og matfløte. Smak deg frem med sitronsaft, salt og pepper.

 

 

Fortell dine venner om dette: