Sky og fugl
Sky og fugl

Risbolle med kylling teryaki

Risbolle med kylling teryaki

Fremgangsmåte

Teryaki saus er en klassiker i det japanske kjøkkenet, og passer perfekt som marinade til fersk kyllingfilet. Sammen med ris, avokado, shiitake sopp og hurtigyltede agurker blir det en middag som ikke ligner noen annen denne uka!

  1. Del kyllingfiletene i to så du får smalere kyllingfileter.
  2. Bland sammen teriyakisaus, soyasaus og raspet ingefær til en marinade. Ha kyllingen i en zip lock pose sammen med ¾ av marinaden og legg kaldt i 4 timer eller over natten.
  3. Ha soppen i en annen zip lock pose med resten av marinaden.
  4. Lag ris som anvist på pakken, eller følg denne anvisningen hvis du bruker sushiris. Skyll risen godt i kaldt vann. Legg risen i kaldt vann i 30 minutter før du skyller på nytt. Ha risen i en kjele med 4 dl vann og en klype salt. Kok opp uten lokk. Når vannet koker skrur du ned temperaturen og setter på lokket. Risen er klar etter 10-12 minutter.
  5. Del agurken i to på tvers og så to på langs. Skrap ut frøene med en skje. Bruk en mandolin eller grønnsaksskreller til å kutte agurken i tynne bånd/strimler. La det renne av seg i en sil eller på kjøkkenpapir.
  6. Visp sammen riseddik, sukker eller flytende honning, havsalt og ristede sesamfrø. Bland sammen med agurken.
  7. Del avokado i to og så i tynne skiver.
  8. Grill eller stek den marinerte kyllingen i 5 minutter på hver side, eller til den har fått en fin stekeskorpe. Skru ned temperaturen på plata eller flytt kyllingen over til indirekte varme på grillen og la den ligge ca 10 minutter, eller til den er helt gjennomstekt. Del i skiver.
  9. Stek soppen over direkte varme i 10 minutter. Snu litt rundt på den underveis.
  10. Dander bollene med ris i bunn. Fordel kylling, avokado, sopp og agurksalaten utover bollene. Topp med mer ristede sesamfrø, koriander og gressløk.

Garnityr:

-Ristede sesamfrø
-Koriander
-Gressløk

Fortell dine venner om dette: