Sky og fugl
Grillet kylling med salat og sotpotetfries.
Sky og fugl

Salat med grillet kylling og søtpotetfries

Salat med grillet kylling og søtpotetfries

Fremgangsmåte

Kylling:

Sett ovnen på 200 grader (gjerne varmluft med grill).

Legg kyllingfileter i en ildfast form og smør på et godt lag med pesto. Sett formen midt i ovnen og bak i 30–40 minutter. NB: her er det viktig å følge med så kyllingfileten hverken blir tørr eller for lite stekt. Etter ca. 25 minutter kan du kutte et litte snitt i midten for å se om kyllingen er ferdigstekt.

Tips: Du kan også tilberede kyllingfileten på grillen. Da tar du på pesto når den er ferdig grillet.

Søtpotetfries:

Skjær opp søtpotet i staver. Legg dem gjerne i isvann i en time hvis du har tid. Hvis ikke ruller du dem direkte i olje og så i semulegryn, før du danderer på stekebrett.

Du kan sette friesene inn i ovnen over kyllingen når kyllingen har bakt ca halve tiden.

Salat:

Edamamebønner tilberedes enkelt ved å varme bønnene i varmt vann, og presse ertene ut av skallet når bønnene er tint.

Ha grønnkål i en bolle. Skvis over sitronsaft og ha i en klunk olivenolje. Ta avokadoen ut av skallet og bruk hendene til å mose avokadoen inn i grønnkålen. Dette gir en supersaftig og kremet dressing til salaten.

Skjær eplet i terninger og ha i salaten sammen med hakkede, ristede mandler, biter av fetaost og edamamebønner.

Skjær kyllingfileten i tykke skiver og server sammen med salat og fries. Et hjemmebakt rundstykke er også godt ved siden av.

Fortell dine venner om dette: