yB-dNZaw
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Crispy Chicken Sticks med hummus og chili-olje

min |

Ingredienser

400 g
Kylling Crispy Sticks
5 dl
Kikerter, tørket
3.5 SS
Tahini
1 stk
Sitron
1 stk
Hvitløk, italiensk
1.5 dl
Olivenolje
Salt
2.5 ts
Chili flakes
2.5 ts
Røkt paprikapulver
30 g
Smør
Persille
Koriander
200 g
Fefferoni

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Slik gjør du

Legg tørkede kikerter i bløt over natten. Hell så av vannet og  skyll de godt. Kok opp kikertene i en kjele med kaldt vann i ca. 1 time. Tilsett litt salt etter ca. 45 min. Tekk så kjelen av varmen og la de stå å avkjøle seg i vannet. Når det er romtemperert kan du sile de fra kokevannet (ikke kast vannet).

Skjær bunnen av hvitløken og ha litt olje og kvernet pepper over. Pakk hvitløken inn i sølvpapir og bak de i oven på 150 grader i ca 20-30 minutter, eller til de er myke helt igjennom.

Ha de kokte kikertene i en hurtighakker, tilsett den bakte hvitløken, tahini, olivenolje og ferskpresset sitronsaft. Tilsett så en tynn stråle med kokevannet fra kikertene og kjør til du får ønsket konsistens. Smak til med salt.

Lag en olje på chili flakes og røkt paprika.  Varm forsiktig litt olivenolje i en gryte med de tørkede krydderiene og la de trekke i oljen. Avkjøl og ha oljen over på en flaske.

Stek kylling sticksene i en varm panne med litt naturell olje. Ha i en klatt smør helt på slutten og la det bli nøttebrunt før du tar de ut av pannen.

Dryss gjerne hakket bladpersille eller koriander over retten, det gjør seg godt sammen med de syltete fefferoniene.

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5