Nachos med spiseklar planteprotein

Nachos med spiseklar planteprotein

min |

Nachos er en skikkelig klassiker, og slår aldri feil. Denne retten er laget med planteprotein, chimichurri,  guacamole og syltet rødløk.

Ingredienser

2 pk
Spiseklar planteprotein
1 stk
pose med nachos
1 stk
rød cheddarost(eller den du liker)

Chimichurri

1 stk
bunt med persille
1 stk
bunt med koriander
1 stk
neve oregano eller timian
2 stk
rød chili uten frø
4 stk
fedd hvitløk
2 stk
løk
3 ss
rødvinseddik
2 dl
olivenolje
1 stk
lime
salt
pepper

Syltet rødløk

2 stk
rødløk
1 dl
eddik
2 dl
sukker
2 dl
vann

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Nachos er en skikkelig klassiker, og slår aldri feil. Denne retten er laget med planteprotein, chimichurri,  guacamole og syltet rødløk.

Slik gjør du

Syltet rødløk

  1. Strimle rødløken. 
  2. Kok opp vann, sukker og eddik i en kasserolle. Legg i rødløk når sukkeret har løst seg opp. 
  3. Kok opp, trekk kasserollen av platen og avkjøl.

Syltet rødløk blir aller best om den får stå og utvikle smak en stund. Fyll den på rent glass, skru på lokk og oppbevar kaldt. 

Chimichurri : Kjør alt i foodprosesor eller mixer.

Guacemole: Mos avokadoen sammen med finhakket tomat, løk, koriander og hvitløk, press over limejuice. Smak til med salt, pepper og kanskje litt sukker.

Hell nachos i en ildfast form, ha på planteprotein og ost.

Stek på 200C grader i 10 min.

Ha på ChimiChurri, syltet rødløk og server med guacemolen.

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5