Pizzaboller vegetar

Pizzaboller med planteprotein

60 min | Enkel

Pizzaboller for store og små, fine å ha med i matpakken eller på tur.

Ingredienser

Pizzadeig

400 g
hvetemel
1 pk
tørrgjær
2 klyper
salt
4 dl
lunket vann

Pizzasaus

2 stk
tomater
1 stk
gul løk
2 fedd
hvitløk
1 ss
tomatpure
2 dl
vann
0.5 dl
balsamico
3 stenk
tabasco
3 ts
sukker
1 ts
tørket oregano
1 klype
salt
1 ts
grovkvernet pepper

Pizzafyll

450 g
revet ost

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Pizzaboller for store og små, fine å ha med i matpakken eller på tur.

Slik gjør du

Pizzadeig:

Bland sammen de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin/bakebolle.

Tilsett vann og la maskinen gjøre jobben i 5 minutter.

Pudre på litt mer mel så deigen slipper fra kantene. Slå av maskinen og la deigen heve i 1 time.

Tips: Har du liten tid kan du kjøpe ferdig pizzadeig.

Pizzasaus:

Del opp tomat og løk grovt, hakk hvitløk og fres til det blir gyllent.

Tilsett så de resterende ingrediensene og la det småkoke i 30 min.

Så stavmikser du dette og smaker til med salt, sukker og pepper. Kjøl ned.

Tips: Har du liten tid kan du bruke ferdig pizzasaus.

Pizzaboller:

Del deigen opp i 3 og kna dem i noen minutter.

Kjevle ut deigen til den blir tynn. Ha på tomatsaus, ost og planteprotein.

Rull sammen til en pølse og kutt i 3cm skiver.

Ta de opp i bolleformer eller bakepapir på brett.

Stek på 220 grader i 12-15 min.

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5