Klimamerking

Bærekraft Klimamerking

   

Kylling er et protein med lavt klimaavtrykk, sammenliknet med andre animalske alternativer. Maten vi spiser står for 1/3 av verdens utslipp, så vi er avhengige av at både samfunn, bransje og forbruker tar et felles ansvar for å redusere klimaavtrykk av maten vi spiser.  

Den Stolte Hane har i samarbeid med Carbon Trust klimaberegnet produkter fra fôr til bord. Vi vil gjøre det enkelt for deg å få innsikt i utslippene til maten du spiser, så du kan velge det som passer deg best. For oss som selskap er det også viktig med transparens og kunnskap om våre utslipp, da det gir oss muligheten til å iverksette mest mulig effektive tiltak for å redusere utslippene.  

Hvis du vil lære mer om klimamerking og Carbon Trust – så har vi mer informasjon å dykke ned i Den Stolte Hane/ Klimamerket . Vi har også klimaberegnet flere av oppskriftene våre i samarbeid med Klimato, og vi utfordrer deg til å prøve en oppskrift som har et lavere utslipp. På Spiseklar.no kan du også fine enkle oppskrifter med våre Spiseklare produkter som er klimaberegnet.

«Ifølge flere vitenskapelige studier har kylling et lavere karbonavtrykk per kilo sammenlignet med annet kjøtt, som for eksempel storfe- eller svinekjøtt. Men, vi må fortsatt redusere karbonavtrykket vårt, og vi vil ha åpenhet rundt det arbeidet vi gjør. Med disse beregningene kjenner vi klimaavtrykket i hele vår verdikjede ned på et detaljert nivå, og det viser hvor vi kan sette inn tiltak som får størst mulig effekt», ​Anette Møller, innovasjons- og markedsdirektør.