Syrisk mat

Middagstips Syrisk mat

Syrisk mat med Sadiiq Jdid 

Bli med inn i en syrisk matverden og lær å lag fantastiske, autentiske retter med kokken Sadiiq Jdid. Han merker at det er få som vet hva syrisk mat er, og mye av det har blitt redusert til gatekjøkkenmat som ikke har noe med syrisk mat å gjøre.

Syrisk mat er ukomplisert og kommer som regel fra veldig ydmyk husmannskost av sesongens og regionens tilgjengelig råvarer og består av få elementer satt sammen riktig.

Alle matrettene er laget med Gårdsklekket kylling. Vårt premiumprodukt som egner seg ekstra godt når du ønsker kvalitet på matlagingen.

Prøv våre smakfulle syriske retter med gårdsklekket kylling, og finn din favoritt!

Møt kokken

Sadiiq jdid

Møt Sadiiq Jdid, som er en selvlært kokk. Han jobber i dag på Credo, en resturant med en stjerne i Michelin, og deres datter resturanter Edoramen og Jossa i Trondheim. Han driver matsiden @Themechaniq Instagram hvor han deler tradisjonelle oppskrifter og alt mulig annet. I tilegg er Sadiiq utdannet skuespiller, og driver fortsatt med det ved siden av å være kokk. 

Han har lært om alt som tilføyer smak som et krydder. I syrisk mat brukes det mest sitron, olivenolje, hvitløk og salt som «krydder». Det viktige er å bevare smaken av det selve retten handler om. Han ønsker å gi folk et nytt alternativ på middagsdbordet som åpner for muligheter til å bli kjent med en vakker matkultur med nye og spennende smaker. 

Gjør deg klar for en skikkelig syrisk smaksopplevelse!

Bli bedre kjent med syrisk historie og matkultur.

En spennende rett med mye historie

FrEEkeh med gårdsklekket Kyllinglår. 

Frikeh er grønn røstet durumhvete, og er typisk syrisk husmannskost. Historien bak dette kornet stammer tilbake til en landsby 2000 år før Kristus. De led et katastrofalt angrep der alt kronet sammen med resten av landsbyen ble brent. Maten kunne selvfølgelig ikke kastes, så det innbyggerne gjorde var å gni asken av kornet for så å koke det. Da oppdaget de at den brente smaken smakte utrolig godt. Derfor heter retten «Frikeh» som betyr «gnidd». 

Denne retten er søt og lett krydret, og er perfekt for sammenkomster med familien. Den er saftig og har en distinkt smak som komplimenterer Den stolte Hane sin Gårdsklekket kylling. Retten serveres med friterte nøtter (helst mandler eller cashew) og friterte rosiner. 

Se oppskrift på Freekeh med Gårdsklekket kyllinglår.

x

Smaksrik kylling

Shish Tawook 

Yoghurt marinert kyllingfilet I hjemmelaget khibiz. Enkel rett å lage som er perfekt for grillen! Retten kan spises med masse variert tilbehør, uten brød, eller så kan du kombinere og lage shawarma wraps. Her serves retten med hjemmelaget brød til wraps, Baba Ghanoush og krem tom (syrisk hvitløksdressing). 

Se oppskrift på Shish tawook

Gårdsklekket kylling er klekket og oppvokst på samme gård. Det tar litt tid, men gode ting tar tid. Det er et bredt utvalg, som passer alle situasjoner.

gÅRDSKLEKKET

Våre kyllingprodukter passer perfekt til syriske retter. Ta deg god tid til grillingen, og del maten med de du er glad i.

Les mer om Gårdsklekket

Syrisk mat er ukomplisert og kommer som regel fra veldig ydmyk husmansskost av sesongens og regionens tilgjengelige råvarer og består av få elementer satt sammen riktig.  

En syrisk favoritt.

Musakhan

En tradisjonell palestinsk oppskrift der vi bruker et unikt syrlig lilla krydder, sumak. Retten er med røstet kylling, karamellisert rødløk, lavasj brød og nøtter, og serveres med yoghurt, samt rå og sylta grønnsaker på si. 

Prøv denne smakfulle og fargerike syriske retten!

Se oppskrift på Musakhan med Gårdsklekket kylling

x

Baba ganusj

Syrisk aioli

Yoghurt dressing