Etiopisk mat

Middagstips Etiopisk mat

Etiopisk mat med Yemi 

Det etiopiske kjøkkenet er regnet som et av Afrikas beste og mest tradisjonelle. Det er i all hovedsak basert på velkrydrede grønnsaksretter, linser og bønner i tillegg til deres velkjente brød Injera som er brukt i alle disse oppskriftene.

Alle matrettene er laget med Gårdsklekket kylling. Vårt premiumprodukt som egner seg ekstra godt når du ønsker kvalitet på matlagingen.

Prøv våre smakfulle etiopiske retter med gårdsklekket kylling, og finn din favoritt!

En spennende rett med mye historie

Doro wat

Doro wat er sett på som Etiopias nasjonalrett. Det er en tradisjonell etiopisk kyllinggryte med egg og berbere krydder, som spises ved alle høytider, men er et «must» i påsken. Egg symboliserer fødsel og oppstandelse, og passer derfor ekstra bra til påsken!

Retten serveres med enjera, salat, spinat og fetaost. 

Se oppskrift på Doro wat med hel Gårdsklekket kylling.

x

Møt kokken

yemi STOKKE

Yemi er 38 år, kommer fra Etiopia og har tidligere bodd i Dubai. De siste 8 årene har hun bodd i Norge sammen med mannen og deres to barn. Hun er født og vokst opp i Addis Abeba, Etiopias hovedstad. Derfra har hun uforglemmelige minner om hjemlandet og samfunnet hun vokste opp i. Yemi brenner for etiopisk matkultur, og har derfor lyst til å dele sine beste oppskrifter på etiopisk mat.

Gjør deg klar for en skikkelig etiopisk smaksopplevelse!

Bli bedre kjent med etiopisk historie og matkultur.

Smaksrik kylling

Doro Tibs

Doro tips er den vanligste kjøttretten som spises til daglig. Det er også mye ferske grønnsaker som serveres sammen med selve tibs-retten.

Retten serveres med enjera.

Se oppskrift på doro tibs med gårdsklekket kylling.

Gårdsklekket kylling er klekket og oppvokst på samme gård. Det tar litt tid, men gode ting tar tid. Det er et bredt utvalg, som passer alle situasjoner.

gÅRDSKLEKKET

Våre kyllingprodukter passer perfekt til etiopiske retter. Ta deg god tid til matlagingen, og del maten med de du er glad i.

Les mer om Gårdsklekket

Det etiopiske kjøkkenet er regnet som et av Afrikas beste og mest tradisjonelle. Det er i all hovedsak basert på velkrydrede grønnsaksretter, linser og bønner i tillegg til deres velkjente brød Injera som er brukt i alle disse oppskriftene.

En etiopisk favoritt.

Doro alecha

Denne retten spises mer på daglig basis, og passer perfekt til de som ikke er så glad i sterkt krydret mat.  

Dette er en mildere versjon av den klassiske etiopiske kyllinggryten doro wat. Man bytter berberekrydder mot en mild gurkemeiesaus full av ingefær og hvitløk. Server med enjera.

Se oppskrift på doro alecha med Gårdsklekket kyllingx