doro alcha

Doro alecha

min |

Ingredienser

4 stk
Gårdsklekket kyllinglår
2 stk
løk
3 fedd
hvitløk
1 ss
salt
1 ts
pepper
1 ss
gurkemeie
1 ss
Berbere
Allkrydda
4 stk
tomat
paprika
chilli, hvis man ønsker
etiopisk smør
kokt egg hvis man vil(vi har ikke brukt det)

Enjera

0.25 pk
gjær
0.5 l
vann
250 g
byggmel
250 g
Teff mel(et naturlig glutenfritt mel fra en ugressplante)
Vann
Litt salt

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Slik gjør du

Stek kyllingen med olje.

Ha løken i en stekepanne og la den steke sammen med kyllingen.

Ha på gurkemeie, sort pepper og de ulike krydderne.

Skjær opp paprika og tomat og ha den sammen med resten av ingrediensene.

Tilsett hakket hvitløk.

Spe på med vann for å få ønsket konsistent.

Ha i salt og etiopisk smør(hvis man ønsker)

La alt sammen koke i ca 30 minutter.

Enjera lomper

Plasser byggmel i en ildfast form inni ovnen på 150 grader i 1 time. 

Ta det ut av ovnen og la det avkjøles. 

Bland treff sammen med byggmel, salt og fersk gjær. 

Fyll på vann og bland til det blir riktig konsistens(som en tynn pannekakerøre) 

La det stå i 24 timer i romtemperatur. 

Stekes på stor stekepanne eller takke. 

Dander retten med enjera på en stor tallerken/serveringsbrett og legg kyllingen oppå som vist på bilde.

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5