Doro alecha
Ingredienser
Enjera
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Slik gjør du
Stek kyllingen med olje.
Ha løken i en stekepanne og la den steke sammen med kyllingen.
Ha på gurkemeie, sort pepper og de ulike krydderne.
Skjær opp paprika og tomat og ha den sammen med resten av ingrediensene.
Tilsett hakket hvitløk.
Spe på med vann for å få ønsket konsistent.
Ha i salt og etiopisk smør(hvis man ønsker)
La alt sammen koke i ca 30 minutter.
Enjera lomper
Plasser byggmel i en ildfast form inni ovnen på 150 grader i 1 time.
Ta det ut av ovnen og la det avkjøles.
Bland treff sammen med byggmel, salt og fersk gjær.
Fyll på vann og bland til det blir riktig konsistens(som en tynn pannekakerøre)
La det stå i 24 timer i romtemperatur.
Stekes på stor stekepanne eller takke.
Dander retten med enjera på en stor tallerken/serveringsbrett og legg kyllingen oppå som vist på bilde.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Liknende oppskrift
Nudel kyllingsuppe
Crispy Hot Wings med aioli, granateple og friske urter
Michelin Crispy Chicken Nuggets med gressløkmayo og fenikkelkompott
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing