tibs

Doro Tibs

min |

Serveres med grønnkål og enjera. 

Ingredienser

2 stk
Gårdsklekket kyllingbryst
1 pk
Grønnkål
2 stk
Løk
2.5 stk
Hvitløksfedd
4 stk
Tomat
1 ts
Sort pepper
1 ss
Allkrydda
1 ss
Salt

Enjera

0.25 pk
gjær
0.5 l
vann
250 g
byggmel
250 g
teffmel(et naturlig glutenfritt mel fra en ugressplante. Hvis man ønsker lyst brød kjøper man lyst mel. Hvis man ønsker mørkere, kjøper man mørkt mel)

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Serveres med grønnkål og enjera. 

Slik gjør du

Skjær kyllingen i biter i ønsket størrelse. 

Stek kyllingen sammen med oppkuttet løk. 

Ha i sort pepper, allkrydda, kuttet tomat og hvitløk. 

Ha grønnkålen i panna sammen med kyllingen,  og la denne koke i 15 min på en lavere varm. 

 

Putt oppi salt og vann til ønsket konsistens. 

La den koke i 15 min. 

Enjera oppskrift

Plasser byggmel i en ildfast form inni ovnen på 150 grader i 1 time. 

Ta det ut av ovnen og la det avkjøles. 

Bland treff sammen med byggmel, salt og fersk gjær. 

Fyll på vann og bland til det blir riktig konsistens(som en tynn pannekakerøre) 

La det stå i 24 timer i romtemperatur. 

Stekes på stor stekepanne eller takke. 

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Lavt CO₂e-utslipp: 0.1-0.5