Sky og fugl
Sky og fugl

Ovnsbakt hel kylling med hvitløk, tomater og oliven

Ovnsbakt hel kylling med hvitløk, tomater og oliven

Fremgangsmåte

Tilberedning 

Sett ovnen på 180 grader. Beregn ca to timer til du ønsker å servere/spise kyllingen.

Legg kyllingen i en ildfast form med litt plass rundt. Gni kyllingen inn med smør, salt og pepper. Legg hele hvitløksfedd med skall på rundt omkring i den ildfaste formen.

Sett kyllingen midt i ovnen og la den steke i ca 1 1/2 time. Du kan bruke steketermometer, men du kan også sjekke om den er ferdig ved å skjære et litt kutt ved låret til kyllingen når det begynner å nærme seg halvannen times steketid.

Etter en time i ovnen legger du masse cherrytomater og oliven rundt kyllingen, sammen med fersk timian. Sett kyllingen tilbake i ovnen og la den steke ferdig.

Det blir masse deilig kraft/saus i kombinasjonen av den bakte kyllingen, tomatene og oliven som er nydelig sammen med potetstappe.

Kok potetene i en kjele. Hell av alt vannet, ha i en klatt smør og en skvett melk og kjør en stavmikser til du har potetstappe. Du kan velge selv hvor fin du vil den skal være. Vi hadde gode poteter med lyst skall, og da syns jeg bare det er godt å beholde skallet på til stappa. Mer næring også! Smak til med salt og pepper.

Til sist lager du salaten. Legg ruccola på et fat, topp med tynne skiver fennikel og høvlet parmesanost. God olivenolje og eddik drysses over før du til sist har på ristede pinjekjerner og litt salt.

Fortell dine venner om dette: