Kyllingsppyd med sataysaus, redikk og mangosalsa - fersk kylling

Grillet kylling satay med mangosalsa

50 min | Herlig

Herlige asiatiske spyd med mango og peanøttsaus

Ingredienser

sataysaus

1 dl
peanøttsmør
2 ss
limesaft
2 ss
flytende honning
2 ts
sambal olek
1 ts
malt spisskummen
1 ts
malt koriander

Mangosalsa

1 stk
mango
1 bunt
reddik
1 stk
agurk
1 stk
grønn chili
1 håndfull
koriander
1 stk
lime

Kyllingspyd

8 stk
grillspyd
1 pk
Kyllingfilet

Garnityr

50 g
ristede peanøtter
1 stk
lime
1 håndfull
koriander
Nyhet
Grillet kylling satay med mangosalsa

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Herlige asiatiske spyd med mango og peanøttsaus

Slik gjør du

Forberdelser

Start med å legge grillspydene i kaldt vann en halvtime før bruk. Dette er for at de ikke skal knekke eller ta fyr under steking/grilling. Skjær kyllingen i biter eller strimler og tre dem tett på spydene.

 

 

Sataysaus

Lag sataysausen ved å vispe sammen alle ingrediensene.

Bruk litt lunket vann om sausen er for tykk.

Pensle spydene med sataysausen og la dem marineres 20-30 minutter før steking/grilling.

Mangosalsa

Lag salsaen ved å kutte mango, reddik og agurk i omtrent like store biter/terninger. Bland sammen med finhakket grønn chili og koriander. Smak til med lime.

Steking

Stek/grill spydene i 3-4 minutter på hver side, eller til de har fått en gyllen stekeskorpe og er gjennomstekt.

Obs. Legg gjerne litt aluminiumsfolie under spydene hvis du griller så ikke grillspydene tar fyr.

Server spydene sammen med mangosalsaen og topp gjerne med litt finhakkede peanøtter, en limebåt og ekstra koriander.

 

Nyhet
Grillet kylling satay med mangosalsa