denstoltehane_28-e1530705473811

Grillet kyllingtaco med tomatsalsa og syltet rødløk

min | God og lettlaget

Denne kyllingtacoen fra Gitte og Filip blir raskt en ny fredagsfavoritt!

Ingredienser

1 pk
tacolefser/potetlomper
200 stk
kyllingfileter
Ost
Creme fraiche
SALSA
1 stk
stor tomat
Koriander
Limesaft
SYLTET RØDLØK
1 stk
rødløk
1 dl
eddik
2 dl
sukker
3 dl
vann
GUACAMOLE
1 stk
stor avocado
Limesaft
En klype salt
Majones/rømme (kan sløyfes)
Nyhet
Grillet kyllingtaco med tomatsalsa og syltet rødløk

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Denne kyllingtacoen fra Gitte og Filip blir raskt en ny fredagsfavoritt!

Slik gjør du

Stek kyllingen i pannen. Den kan også grilles. Skjæres i terninger når den er ferdig.

Syltet rødløk

Kok opp blandingen av eddik, sukker og vann. Ha i rødløk kuttet i ringer og la det koke i 8-10 minutter. La gjerne rødløken ligge i kjelen litt etter koking, eller ta den opp og legg på glass i kjøleskap. Rødløken holder seg lenge i et gammelt syltetøyglass, og du kan sylte så mye du vil i den samme blandingen.

TIPS: Sylt andre grønnsaker når du først har kokt opp eddikblandingen. Agurk og rødbeter er for eksempel kjempegodt.

Salsa

Kutt tomat i små biter. Hakk koriander. Bland og smak til med limesaft, salt og pepper.

Guacamole

Lag guacamole enkelt ved å bruke en stavmikser, og blande avokado, litt limejuice, salt og evt. litt majones og/eller rømme. Om du ønsker en chunky guacamole kan du spar halve avokadoen, grovhakke og ha den i blandingen etterpå.

Topp lompene med ost, kylling, salsa, guacamole, rødløk og creme fraiche.

TIPS: Lompene blir ekstra gode om du legger på ost, for så å grille dem raskt i stekeovn eller på grillen.

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5

Nyhet
Grillet kyllingtaco med tomatsalsa og syltet rødløk