Tom Kha Gai
30 min | Enkel
    Ingredienser
2 pk
        
                    Spiseklar lårfilet BBQ
                  
      150 g
        
                    ris
                  
      1 dl
        
                    ingefær, hakket
                  
      2 fedd
        
                    hvitløk, hakket
                  
      1 stk
        
                    gul løk, hakket
                  
      200 g
        
                    sjampinjong, delt i skiver
                  
      1 stk
        
                    sitrongress
                  
      3 stk
        
                    limeblader
                  
      1 terning
        
                    kyllingbuljong
                  
      2 ss
        
                    grønn karri paste
                  
      5 dl
        
                    kokosmelk
                  
      150 g
        
                    sukkererter
                  
      3 ss
        
                    fiskesaus
                  
      1 stk
        
                    lime, saften av
                  
      1 stk
        
                    chili, hakket
                  
      4 ss
        
                    frisk koriander, grovhakket
                  
      INGREDIENSER
INGREDIENSER
Nydelig asiatisk suppe til turen, eller hjemmekos.
Slik gjør du
Kok ris som anvist på pakken.
Fres løk, hvitløk, ingefær og sjampinjong i olje. Tilsett limeblad, sitrongress og fiskesaus. Deretter har du i kraften fra fra risen og kokosmelken. La dette koke i 30 minutter. Balanser med sukker, salt og kanskje litt mer limesaft.
Sile ut grønnsakene og kjøl ned. Suppen tar du på termos.
Anrett ris, kylling, grønnsakene, hakket koriander og chilien i boller med lokk.
Ved servering helles suppa i bollen(e). Nyt!
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5