Ostessmørbrød ala Italia

Ostesmørbrød ala Italia

20 min | Enkel

Italiensk inspirert ostesmørbrød på surdeigsbrød med kylling og mozarella.

Ingredienser

8 skiver
surdeigsbrød
200 g
fersk mozzarella
2 dl
revet parmesan
2 dl
creme fraiche
1 dl
majones
1 stk
gulrot
1 stk
løk
0.25 stk
kål
2 stk
tomater
2 fedd
hvitløk
1 potte
gressløk
1 potte
persille
3 ss
olivenolje
1 klype
salt
1 klype
maldonsalt
1 klype
sort pepper
1 ts
sukker

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Italiensk inspirert ostesmørbrød på surdeigsbrød med kylling og mozarella.

Slik gjør du

Finn frem en bolle.

Rens og riv gulroten, hakk løken i små biter og snitt tynne skiver av kålen. Ha det i bollen og tilsett kylling, majones, creme fraiche, salt og pepper. Finhakk urter og ha det i bollen. Vend alt godt sammen.

Skjær to skiver brød per porsjon. Smør begge skivene med creme fraiche. Skjær mozzarella i tynne skiver og legg på den ene skiven. Legg så på parmesan, skivet tomat, finhakket hvitløk, olivenolje og hakkede urter. Dryss på maldonsalt og grovkvernet sortpepper. Sett den andre skiven oppå.

Stek brødet i toastjern, vaffeljern eller i ovn.

Toasten er ferdig når den har fått en gyllen farge, og osten har smeltet.

Legg på kyllingbladingen og strø over revet parmesan.