Kyllingbryst med spinatstuing

Kyllingbryst med spinatstuing

30 min | God og lettlaget

Ingredienser

Kyllingfilet

750 g
Kyllingfilet Naturell
1 klype
salt og pepper
1 ss
paprikakrydder

Søtpoteter

2 stk
søtpotet
1 klype
salt og pepper

Ovnsbakt sopp og løk

8 stk
aromasopp
1 stk
gul løk

Spinatstuing

200 g
fersk spinat
1 stk
kinesisk hvitløk
3 dl
matfløte
2 ss
rapsolje
6 ss
creme frâiche
2 ss
sitronsaft
Nyhet
Kyllingbryst med spinatstuing

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Spinat + kylling = sant

Slik gjør du

Søtpotetfries

Sett ovnen på 225 grader, over og undervarme.

Skrell søtpotetene og kutt dem i strimler. Legg dem i en bolle, hell litt matolje over og gni den inn med fingrene.

Legg dem på ett steke brett med bakepapir, og strø over salt og pepper. Steketid ca. 30-40 minutter.

 

 

Kyllingfilet

Varm opp en panne med olje på høy varme (8/9), og stek kyllingfiletene 1-2 minutter på hver side.

Stekes videre på lavere varme (3-4) med lokk i 8-10 minutter. Snitt kyllingen for å sjekke om den er gjennomstekt.

Ovnsbakt sopp og løk

Kutt opp løk og sopp, gni inn olje, og eventuelt ønsket krydder. Legg det på et stekebrett og stek i forvarmet ovn på 225 grader i 20 minutter.

 

Spinatstuing

Finn frem en liten kjele, tilsett rapsolje, og varm opp på middels varme. Tilsett spinat, gjerne oppklippet i mindre biter.

Tilsett hvitløk og vent til spinaten har falt sammen.

Tilsett Cremé Fraiche og matfløte. Smak deg frem med sitronsaft, salt og pepper.

Nyhet
Kyllingbryst med spinatstuing