Palak kylling
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Palak Chicken

80 min | Smaksrik

Ingredienser

Palak chicken

6 ss
olje
150 g
løk
2 fedd
hvitløk
150 g
tomater
2 ss
revet ingefær
1.5 ts
salt
0.5 ts
gurkemeie
1 ts
chilipulver
2.5 ss
rømme
800 g
spinat
1 ts
garam masala
2 ss
finsnittet frisk koriander

Rødbet raita

4 dl
kefir
100 g
rødbet
0.5 ts
salt
0.75 ts
chaat masala
0.5 ts
tørket mynte

Mango lassi

300 g
Masalamagic mangopure
5 dl
kefir
1.5 ss
sukker (kan sløyfes)
2 dl
vann
6 stk
isbiter

Glutenfritt nan - 8 stk

1 ts
tørrgjær
1 ts
sukker
150 g
glutenfritt mel
1 ss
fiberhusk
0.5 ts
salt
2 ts
tørket bukkehornkløver
2 dl
kefir eller vann
6 ss
olje
litt kefir til pensling
Løkfrø til topping

Mango chutney

1 stk
masalamagic mango chutney

Basmatiris med gurkemeie

4 ss
olje
1.5 ts
spisskummen
1 ts
gurkemeie
1 ts
salt
6 dl
vann
3 dl
basmatiris

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Slik gjør du

Palak chicken

  1. Riv ingefær og hvitløk på rivjern, skjær løk i terninger, knus tomater og skjær filéten i store terninger.
  2. Varm olje og stek løken. Tilsett hvitløk, tomater, ingefær, salt, gurkemeie, chilipulver. Bland godt og la alt koke i 2–3 minutter.
  3. Ha i rømme, bland godt og la alt putre i 2–3 minutter.
    Tilsett spinat. Bland godt og la alt koke i fem minutter. Dersom du bruker fersk spinat, kan det hende at du må mose den med stavmikser for å få en jevn konsistens.
  4. Tilsett kyllingfilet og kok til kyllingen er gjennomkokt. Ha i garam masala de siste 3-4 minuttene.

Rødbet raita

  1. Vask og skrell rødbet, riv den på et rivjern og bland alt i en bolle. Spar litt grønt til pynt.
  2. Raita kan serveres som dipp eller som en kald saus til alle middagsretter.

Mango lassi

  1. Bland alt med en stavmikser. Serveres avkjølt.

Glutenfritt nan

  1. Løs opp gjær i 1 ss lunkent vann, tilsett sukker og la det stå i 5 minutter.
  2. Bland mel, gjærblandingen, salt, bukkehornkløver og væske til deig. Vend i olje til slutt slik at deigen blir smidig. Pensle litt olje rundt deigen, og sett den lunt til heving i 30 minutter.
  3. Form deigen til boller, dryss på litt mel og kjevle ut nan forsiktig. La de stå i 15 min.
  4. Pensle med kefir og dryss på løkfrø, steke i ca. 4 minutter på 250 grader midt i stekeovnen.

Basmatiris

  1. Skyll risen et par ganger og bløtlegg risen i dobbel mengde vann. La stå i 15 min.
  2. Varm olje og tilsett spisskummen. Når det freser, tilsett gurkemeie, salt og vannet som risener bløtlagt i.
  3. Ha i risen når vannet koker. Bruk gjerne sterk varme til vannet koker inn. Skru varmen ned til laveste styrke, og la kjelen stå med lokket på i 8 minutter til all væske er helt borte.

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5