Paella
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Forenklet uten akkar og skjell.
Slik gjør du
(Hvis du kjøper en pakke med ferdigmikset paella ris trenger du ikke å tilsette fiskebuljong og krydder (safran og paprikapulver).
Tilsett olje i paellapannen og stek opp den delte kyllingen. Legg de stekte kyllingbitene over på en asjett. Etterpå steker du paprikaen på middels varme sammen med hvitløken. Når de er gylne, tilsetter du hakket tomat og stekkes sammen i 10 minutter. Når det er gjort tilsetter du kyllingbitene.
Brun i noen minutter og tilsett risen i form av et kryss og la den steke et par minutter. Tilsett buljongen sammen med safran eller gurkemeie, røkt paprikapulver og kok opp i 18 minutter. Når det har gått 13 minutter, tilsett muslinger, blåskjell og reker. Serveres med hakket persille og sitronskiver. Hvis risen ikke blir stekt nok, kan paellaen settes i ovn i cirka 15 min a 160 grader.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Høyt CO₂e-utslipp: 1.5+
Denne retten har et høyere klimaavtrykk enn FN´s klimamål. Hvis du ønsker å redusere mengden klimaavtrykk på denne retten, kan du redusere ved på bruke mindre reker/ blåskjell, eller du kan invitere noen gjester på middag.
Liknende oppskrift
Nudel kyllingsuppe
Crispy Hot Wings med aioli, granateple og friske urter
Michelin Crispy Chicken Nuggets med gressløkmayo og fenikkelkompott
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing