_-33 kop

Kylling parmesan

30 min | Enkel

Crispy, panert kylling med tomatsaus og parmesan for en ekstra god middag.

Ingredienser

Kylling parmesan

200 g
panko eller griljermel
2 stk
100 g
hvetemel
1 stk
mozarella
50 g
parmesan

Tomatsaus

3 stk
gulrot
5 stk
løk
2 fedd
hvitløk
2 stk
rød chili
1 håndfull
timian
1 håndfull
rosmarin
1 ss
nduja
1 flaske
passata
500 g
hakkede tomater
2 ss
tomatpure
5 dl
kyllingkraft
1 ts
syltede pepperkorn
1 håndfull
frisk basilikum

Linguine

200 g
linguine
1 ss
smør

Feltsalat

1 pose
feltsalat, eller favorittsalat
1 ss
olivenolje
1 ss
balsamico

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Crispy, panert kylling med tomatsaus og parmesan for en ekstra god middag.

Slik gjør du

Kylling parmesan:

Kutt kyllingbrystet på langs på midten og del det som en sommerfugl, uten å kutte helt gjennom.
Bland revet parmesan sammen griljermel.
Legg parmesan blanding, mel og vispet egg i tre skåler. Paner så kyllingen i mel, vispet egg og til slutt griljermel og parmesan blanding.
Varm opp en panne med olje, nok til å dekke brystfileeten, til 160-180*C.
Friter brystene i ca. 4 minutter, snu hvert minutt.
Sett stekeovnen på grill på høyeste temperatur.
Anrett litt av tomatsausen i bunnen av en ildfast form og legg de friterte brystene på. Dekk så med tomatsaus, uten å gå helt ut til kantene, slik at du beholder de crispy skorpene.
Skjær mozzarellaen i skiver og legg de på toppen.
Sett formen i ovnen og karamelliser osten til den er deilig og gyllen.

Tomatsaus:

Denne oppskriften gir en stor porsjon tomatsaus, som holder seg flere dager i kjøleskapet. Den kan også fryses.

Kutt alle grønnsakene i små biter.
Varm opp litt olivenolje i en kjele, og ha i alle grønnsakene.
La de steke i ti minutter mens du rører hele tiden.
Tilsett nduja og stek den sammen grønnsakene til den er rørt ut.
Ha i tomatpure og la det steke til den «rå» tomat duften er borte.
Tilsett noen hele kvister med rosmarin og timian.
Ha så i passata, hakkede tomater, syltede pepperkorn og kyllingkraft.
Bruk en stavmikser eller kjøkkenmaskin til å blande sausen jevn.
Smak til med salt, pepper, timian, rosmarin og basilikum.
Hvis sausen blir for tykk kan den spes ut med kyllingkraft eller vann til ønsket konsistens.
Lag gjerne sausen dagen i forveien slik at smakene får «satt» seg skikkelig.

Linguine:

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Sil av vannet og vend inn 1 ss smør.

 

Salat:

Server med din favorittsalat, toppet med olivenolje og balsamico.