Sky og fugl
Sky og fugl

Spicy Cæsarsalat med grønnkål og chili

Ingredienser

Oppskriften er beregnet på 2-3 personer.

3 skiver brød - delt i terninger1 grønnkål1 romanosalat1-2 kyllingfileter, eller en pakke stekt og skivet CÆSAR (brukt her)1 pakke bacon (100-150g)1/2 boks seterrømmeca1,5 ss majones1 fedd hvitløk1 stk hakket chili50g revet parmesanmatoljesalt og pepper etter eget ønske

Spicy Cæsarsalat med grønnkål og chili

Fremgangsmåte

En stor kyllingfilet holder til to personer, men grill så mye kylling dere tenker dere spiser. Kyllingfileten surres i bacon før den legges på grillen. Når den er ferdigstekt skjærer du kyllingen i halvtykke skiver. Evt surrer du bacon i stekepanne og bruker du ferdig stekt og skivet Cæsar slik vi har gjort her.

På et stort fat legger du en blanding av romanosalat og grønnkålsalat, og så lager du rømmedressingen.

Bland seterrømme, litt majones, godt med presset hvitløk, litt chili, salt og pepper i en skål. Smak deg fram til om du ønsker mer krydder eller majones. Men ca 1 ss majones pr 1 dl rømme brukte vi.

Til ca to dl dressing blander du inn 50 gram raspet parmesanost og en klunk olivenolje. Så er det bare å vende dressingen inn i salaten, helle over krutonger og legge kyllingen på toppen.

Sett ovnen på 220 grader, legg brødbitene utover et bakepapir på en stekeplate, dryss over litt olivenolje og la bitene steke i ovnen ca 10-15 minutter til de er sprø og gyldne. Avkjøl.

Fortell dine venner om dette: