Sky og fugl
Sky og fugl

Black American Waffles – med kyllingfilet, ovnsbakt bacon og glaserte bjørnebær

Black American Waffles – med kyllingfilet, ovnsbakt bacon og glaserte bjørnebær

Fremgangsmåte

Flammegrillet kyllingfilet er ferdigstekt og klar til å spises. Om du ønsker den varm kan det gjøres raskt i stekepannen med ett minutt på hver side.

  1. Bland de tørre og våte ingrediensene, og pass på at smøret ikke er for varmt for gjæren.
  2. Når røren er en jevn sort masse skal eggehvitene vispes og foldes forsiktig inn.
  3. La røren heve i 30 minutter.
  4. Stek med litt smør i vaffeljernet.
  5. Sett stekovnen på 220 grader. Dekk et stekebrett med bakepapir, legg baconskivene side om side og strø finskåret rosmarin og litt sort pepper over dem.
  6. Sett stekebrettet i ovnen 15 minutter. Husk å snu brettet etter at halve tiden er gått.
  7. Ta brettet ut og legg baconskivene på kjøkkenpapir for å la de tørke og kjøle seg ned.
  8. Bruk tre av skivene til å lage baconsmuler. Dette kan enkelt gjøres ved å hakke disse med en kniv.
  9. Hell lønnesirup i en stekepanne på medium varme, legg bærene i pannen og pass på at du dekker bærene i sirupen. NB! De skal ikke koke.
  10. Ta stekepannen av varmen og avkjøl i 20-30 minutter. Rist litt i pannen av og til for å sikre at bærene er helt dekket av sirupen.

Legg opp på tallerken sammen med kyllingfileten og server.

Fortell dine venner om dette: