Gårdsklekket kyllinglår med ovnsbakte grønnsaker, saus og potetmos
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Gårdsklekket kyllinglår med ovnsbakte grønnsaker, saus og potetmos

min | Enkel

Smakfull og mettende middag som er perfekt for en koselig kveld

Ingredienser

For kylling og grønnsaker:

2 stk
Gårdsklekket kyllinglår honning og harissa
2 stk
Gulrøtter, skrelt og skåret i staver
1 stk
Rødløk, delt i båter
1 stk
Hvitløk, skåret i biter
stk
Rødbeter, skrellet og skåret i biter
2 ss
Olivenolje
1 neve
Gressløk
Salt og pepper etter smak

For sausen:

2 ss
Smør
2 ss
Hvetemel
4 dl
Kyllingkraft
1 ss
Soyasaus
Salt og pepper etter smak

For potetmos:

4 stk
Skrelt og delt i biter
50 g
Smør
1 dl
Melk (juster etter ønsket konsistens)
1 neve
Gressløk
Salt og pepper etter smak

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Smakfull og mettende middag som er perfekt for en koselig kveld

Slik gjør du

1.  Forbered ovnsbakte grønnsaker:

    • Forvarm ovnen til 200 °C.
    • Legg kyllinglårene i en ildfast form.
    • I en bolle, bland rødbeter,  gulrøtter, rødløk og hvitløk med olivenolje, salt og pepper, eller krydre etter ønske.. Fordel grønnsakene rundt kyllinglårene i den ildfaste formen.

2. Stek i ovnen:

    • Sett formen i ovnen og stek i ca. 40-50 minutter, eller til kyllinglårene er gjennomstekte (innvendig temperatur bør være 75 °C) og grønnsakene er møre. Snu kyllingen og grønnsakene halvveis for jevn steking.

3. Lag potetmos:

    • Mens kyllingen og grønnsakene steker, kok potetene i en kjele med lettsaltet vann til de er møre (ca. 15-20 minutter).
    • Hell av vannet, tilsett smør, gressløk og melk, og mos potetene til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

4. Lag sausen:

    • Smelt smør i en kjele over middels varme. Tilsett hvetemelet og rør godt i ca. 1 minutt.
    • Tilsett kyllingkraften litt etter litt, mens du rører for å unngå klumper. La sausen småkoke til den tykner, ca. 5-7 minutter. Rør inn soyasaus og smak til med salt og pepper.

5. Servering:

    • Anrett kyllinglår på tallerkener sammen med de ovnsbakte grønnsakene og potetmos. Hell sausen over kyllingen og grønnsakene.

6. Nyt:

    • Server varm og nyt et deilig måltid!

Dette er en smakfull og mettende middag som er perfekt for en koselig kveld. God appetitt!