1x1
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Gresskarsuppe med gårdsklekket kylling og paprika

min | Enkel

Prøv denne smaksrike gresskarsuppen med gårdsklekket kylling og paprika.

Ingredienser

2 stk
Gårdsklekket kyllingbryst med appelsin og rosmarin
500 g
Gresskar, skrelt og hakket
1 stk
Rød paprika, hakket
2 fedd
Hvitløk, hakket
1 stk
Løk, hakket
1 cm
Ingefær, revet
2 L
Kyllingkraft
2 dl
Rømme
Gresskarkjerner til topping
Olje til steking
Salt og pepper etter smak

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Prøv denne smaksrike gresskarsuppen med gårdsklekket kylling og paprika.

Slik gjør du

1. Forbered ingrediensene:

    • Skrell og hakk gresskaret i terninger. Hakk rød paprika, løk, hvitløk, og riv ingefær.

2. Stek grønnsakene:

    • Varm opp litt olje i en stor kjele som skal romme suppen, over middels varme. Tilsett løk og hvitløk, og stek til løken er myk og gjennomsiktig, ca. 5 minutter.
    • Tilsett ingefær og paprika, og stek i ytterligere 2-3 minutter.

3. Kok opp suppen:

    • Ha i gresskarbitene og kyllingkraften i kjelen. La suppen koke opp, og deretter redusere varmen til lav varme. La den småkoke i 20-25 minutter, eller til gresskaret er mørt.

4. Stek kyllingen til gjennomstekt. Innvendig temperatur bør være 75 °C.

5. Blend suppen:

    • Bruk en stavmikser på innholdet i kjelen (eller hell suppen i en blender) og blend sammen alt utenom kyllingen til en jevn og kremet konsistens. Hvis suppen er for tykk, kan du tilsette litt mer kyllingkraft eller vann.

6. Smak til:

    • Smak til suppen med salt og pepper. Varm den opp igjen hvis nødvendig.

7. Servering:

    • Skjær kyllingbrystene i skiver og legg dem på toppen av suppen. Topp med en klatt rømme og dryss over gresskarkjerner for ekstra crunch.

8. Nyt:

    • Server suppen varm og nyt!

Denne suppen er både smakfull og fyldig, perfekt for en høstmiddag. God appetitt!