Sky og fugl
Sky og fugl

Confitert kyllinglår med karamellisert sellerirot, brunet løk og morkelsaus

Confitert kyllinglår med karamellisert sellerirot, brunet løk og morkelsaus

Fremgangsmåte

Confiterte kyllinglår:

Forsalt lårene i 30 minutter til en time, ut ifra ønsket tidsbruk og saltpreg.

Skyll av saltet og tørk lårene. Ha alt i en kasserolle slik at oljen dekker lårene og la dette småkoke i ca. 2 timer (NB: Skal ikke frityrsteke). Brunes i pannen før servering.

Karamellisert sellerirot:

Forvarm en panne.

Kutt selleriroten i terninger. Ha olje i pannen og brun av terningene. Ha så i vann. La terningene koke til de er møre. Hell ut vannet, ha i smør og så melk. Lag puré med stavmikser, smak til med sherryeddik og salt.

Brunet løk:

Del småløken i to. Ha olje i en panne og brun løken godt. Mot slutten har du i smøret og glaserer dem. Smak til med salt.

Morkelsaus:

Forvarm en kasserolle. Kutt sjalottløken i terninger og sjampinjongen i skiver

Ha i olje og brun av løk, timian, hvitløk og sjampinjong. Ha i tomatpure og brun av i ett minutt. Tilsett rødvin og reduser. Tilsett så kraften og kok i 10 minutter. Del morklene i to og sørg for at de ikke inneholder sand. Ha dem i sausen. Smak til.

Fortell dine venner om dette: