Sky og fugl
kyllingbryst gronnkål ramslok frikassesaus
Sky og fugl

Kyllingbryst med ramsløkkrem, grønnkål og frikassésaus

Kyllingbryst med ramsløkkrem, grønnkål og frikassésaus

Fremgangsmåte

Kyllingbryst:

Forvarm en panne. Strø salt og pepper på kyllingbrystene. Ha solsikkeolje i pannen og brun av kyllingbrystet på høy varme. Sett ned temperaturen og ha i timian og smør. Glaser hvert 5 minutt. La dette steke i pannen til kyllingen når en kjernetemperatur på 65-67 grader (ca. 20 min). Eventuelt kan du bruk ovn etter kyllingen er brunet (160C ca. 15 min).

Ramsløkkrem:

Kjør ramsløk og solsikkeolje til en smidig puré.

Kok mandelpotetene møre og hell ut vannet. Sett dem på varmen for at det siste vannet skal fordampe. Stamp potetene til en mos med en visp. Ha i smør og rør inn melk til du har en smidig potetkrem. Smak til med ramsløkpuré og salt.

Frikassésaus:

Skrell sjalottløken og kutt den og soppen i små terninger. Ha i smør i en kasserolle. Brun av løken og sjampinjongen over medium varme. Etter 2-3 minutter har du i hvitvin. La dette redusere til halvparten. Hell så i kyllingkraften. La dette småkoke i 5 minutter. Rør i maisenna og la dette koke i ytterligere 4 minutter. Sil sausen over i en ny kasserolle og ha i ønskede grønnsaker.

Grønnsaker:

Kok opp en kasserolle med saltet vann. Alle grønnsakene har forskjellige størrelser og krever forskjellig koketid.
Forvell (forkok) og avkjøl i kald vann: ertene i ca. 1 minutt, sukkerertene i ca. 2 minutter og nepene i ca. 4 minutter.

Grønnkålen stekes i slutten med kyllingbrystet. Ha på salt. Grønnsakene has i sausen før servering, sammen med urtene.

Server gjerne med ristet brødkrum eller potetflak.

Fortell dine venner om dette: