Sky og fugl
Sky og fugl

Sort pasta med Flammegrillet kyllingfilet

Sort pasta med Flammegrillet kyllingfilet

Fremgangsmåte

Ferdig stekt Flammegrillet kyllingfilet er klar til å spises, men kan gjerne varmes opp raskt i stekepannen om man ønsker det.

Ferdig sort pasta finner du i delikatesseforretninger som f.eks Mathallen i Oslo, men retten smaker også veldig godt med vanlig typer pasta.

  1. Rist mandlene på et stekebrett i ovnen 200 grader i ti minutter på. Rist på brettet av og til for å sikre jevn risting. Hakk deretter mandlene i små biter.
  2. Kok pasta som angitt på pakken og sil av vannet.
  3. Skjær hvitløk i tynne biter og stek lett på lav varme med en ss olivenolje.
  4. Tilfør den kokte pastaen til stekepannen, tilsett juicen fra en halv sitron og smøret. Rør sammen med en rask og jevn bevegelse i et minutt for å få effekten av emulsjonen. Tilsett halvparten av revet parmesan, halvparten av de hakkede mandlene, halvparten av basilikumbladene, tilsett salt og pepper etter behov. Rør sammen.
  5. Skjær kyllingfileten i skiver. Legg pasta på tallerken med kyllingskivene og strø over resten av mandler, parmesan og basilikum.
Fortell dine venner om dette: