dumpling kylling suppe

Dumpling suppe med redikker og pak choi

60 min | Inspirerende

Lag deilige dumplings hjemme, kan serveres alene eller i en deilig suppe.

Ingredienser

Dumplings

20 stk
wonton blader
3 ss
soyasaus
1 ss
fersk ingefær
1 stk
kinesisk hvitløk
1 stk
rød chili

Suppe

1 l
vann
2 terninger
kyllingbuljong
2 dl
soyasaus
1 ss
fiskesaus
1 stk
gul løk, i biter
1 stk
gulrot, i biter
1 pk
aromasopp, i skiver
4 stk
pak choi, grovkuttet
6 stk
reddik, tynnskåret
1 pk
bønnespirer
1 potte
frisk koriander
1 ss
sukker

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Lag deilige dumplings hjemme, kan serveres alene eller i en deilig suppe.

Slik gjør du

Dumplings

Bland sammen hvitløk, ingefær & chili i en stavmikser, med litt olje.

Bland med kyllingkjøttdeig, tilsett 3 ss soyasaus.

Bland alt godt sammen i en kjøkkenmaskin.

Ha vann i en skål og legg et dumpling blad i hånda. Dypp fingeren i vannet og smør rundt kanten av bladet. Ha 1 ts med kyllingkjøttdeig i midten.

Brett den til en halvmåne, og press kantene sammen, og form den til en ball.

Plasser dem på et bakepapir.  Om du ønsker det kan de fryses, de må da fryses en og en i små fryseposer.

Varm opp litt nøytral olje i en stekepanne, og stek dumplingsene på begge sider til de får en gyllen farge.

Ha 1/2 dl vann i stekepannen og sett på lokk. La dumplingsene dampe under lokket i 4 minutter på medium varme.

Suppe:

Kok opp 1 l vann, fiskesaus, 2 terninger med buljong, 2 dl soyasaus og sukker.

Kutt opp grønnsakene.

Tilsett løk, sopp og gulrot, og la det koke i 30 minutter.

Tilsett de resterende grønnsakene rett før servering.

Anrett suppe i skåler og legg i de ferdige dumplingsene.