Kyllingpai

Pai er overraskende enkelt og fantastisk godt - enten på middagsbordet eller som et herlig tilskudd til koldtbordet

40 min | Smaksrik

Med smakfulle ingredienser fra landene rundt Middelhavet

Ingredienser

Ingredienser

1 pakke
kyllingkjøttdeig - evt 1,5 pakke
1 stk
ferdig paideig/*hjemmelaget paideig

Paifyll

2 stk
gule løk
2 fedd
hvitløk
1 boks
hermetiske tomater, hakket type
salt og pepper
1 ts
estragon
200 g
chevre (her kan du selvsagt ta mer!)
100 g
pinjekjerner
1 potte
basilikum, fersk
15 stk
cherrytomater

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Med smakfulle ingredienser fra landene rundt Middelhavet

Slik gjør du

Still ovnen på 175 °.

Dekk en paiform eller en kakeform med paideigen, prikk bunnen med en gaffel og sett i fryseren et par minutter. Ta ut formen og sett formen i stekeovn. Stek deigen i 15 – 20 minutter.

Brun kjøttdeig i litt olje og tilsett løk og hvitløk. Brun ytterligere 2-3 min. Tilsett knuste tomater og kok opp i en tykk saus. Smak til med salt, pepper og estragon. La avkjøle seg.

Vend inn halvparten av chevren som du smuldrer og pinjekjerner. Hell over blandingen paideigen.

Topp med basilikumblader og skiver tomater, avslutt med smuldret chevre.

Stekes midt i ovnen 15 – 20 minutter.

La paien avkjøles litt før du skjærer i den. Server med en god grønn salat.

Ha et godt måltid!