Kycklingtacos-med-avokadosallad

Deilig oppgradering av fredagstacoen.

30 min | God og lettlaget

- som det er vanskelig å gå lei av

Ingredienser

Ingredienser

600 g
Kjøttdeig av kylling
2 stk
gule løk
1 pose
tacokrydder/hjemmelaget tacokrydder
1 dl
vann
1 pk
tacoskjell/lomper

Syltet rødløk

2 stk
rødløk
3 dl
vann
2 dl
sukker
1 dl
eddik

tomatsalsa

3 stk
tomat
2 stk
sjalottløk eller en halv rødløk
0.5 stk
rød chili eller jalapeño
2 stk
lime
1 potte
fersk koriander

avokadosalat

2 stk
avokado
1 stk
rød paprika
2 ss
limejuice
150 g
mais

INGREDIENSER

INGREDIENSER

- som det er vanskelig å gå lei av

Slik gjør du

KJØTTDEIG

Finhakk løken og varm stekepanne eller i kjele. Stek kjøttdeigen gyldenbrun. Tilsett løken og stek i ca 2 minutter.

Tilsett tacoblandingen og stek i 30 sekunder. Tilsett vann og kok i 2 minutter.

SYLTET RØDLØK

Bland eddik, sukker og vann i en kjele og kok opp.

Skjær rødløk i tynne skiver, og legg i den kokende eddikblandingen.

La koke i 8 minutter. Du kan med fordel la løken ligge lenger i eddikblandingen, eller du kan sette løk og væske i kjøleskap dersom du vil lage dette på forhånd. Da blir fargen enda mer flott og intens. Løken kan også oppbevares relativt lenge i kjøleskap dersom du ikke spiser opp alt.

 

TOMATSALSA

Kutt tomatene i fine terninger. Finhakk løk og chili. Bland sammen med limesaft og hakket koriander. Smak til med salt og litt sukker

AVOKADOSALAT

Skrell og skjær avokadoen i terninger. Finhakk paprikaen. Bland sammen med avokado og pepper med limesaft og salt. Stek maiskjernene i en tørr panne til de er gyldenstektstekt, og topp salaten. Maisen kan evt has ved siden av.

Ønsker du et alternativ kan du også steke mais sammen med paprika og chili, og kjøre mais, chili og paprika i stavmikser med salt og rømme. Da får du en herlig maispurè

Stek skjell eller lomper i en panne eller varm dem i ovnen.

Server!