Steinsoppsuppe med kylling

Steinsoppsuppe med kylling

40 min | God og lettlaget

En klassiker som varmer godt i den mørke årstiden, men som også kan nytes sene sommerkvelder.

Ingredienser

200 g
Stekt og skivet kyllingfilet chili og ingefær el 1 pakke Gårdsklekket kyllingfilet
30 g
Smør
3 ss
Olivenolje
3 stk
Fedd hvitløk
1 stk
Grønn chili
1 stk
Frisk ingefær,1 cm
45 g
Tørket steinsopp
600 ml
Kyllingbuljong
1 ss
Matfløte
1 stk
Håndfull frisk koriander
Nyhet
Steinsoppsuppe med kylling

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En klassiker som varmer godt i den mørke årstiden, men som også kan nytes sene sommerkvelder.

Slik gjør du

Legg steinsopp i en stor kopp. Kok opp vann og hell det over soppen. Dekk det til. Etter 30 minutter, sil av vannet og skjær soppen i jevne skiver.

 

Ta en stor gryte og varm opp til middelshøy varme. Tilsett olje og smør.

Skrell hvitløk og ingefær og skjær de i tynne skiver. Ha det i gryten og stek det i om lag ett minutt.

Skjær chili i tynne skiver og ha det i gryten.

Tilsett steinsopp og stek det sammen blandingen i ett minutt.

Ha i buljong og la det koke i 10 minutter.

 

Tilsett kyllingen. Det enkleste er å bruke ferdig stekt og skivet kyllingfilet.

Bruker du Gårdsklekket kyllingfilet steker du kyllingfileten som angitt på pakken før du deler den i biter.

Sett på lokk og senk temperaturen. La det småputre i 5 minutter.

Før servering rør inn 1 ss matfløte.

Smak til med salt og pepper.

Server i store suppeboller med frisk koriander.

Nyhet
Steinsoppsuppe med kylling