Sky og fugl
Sky og fugl

Coq au vin blanc

Coq au vin blanc

Fremgangsmåte

 

Fremgangsmåte Coq au vin

 1. La gjerne kyllinglårene ligge en stund i romtemperatur.
 2. For best smak og konsistens på soppen bør den børstes for jord og rusk, ikke vaskes.
 3. Stek soppen med litt salt på medium/høy varme i en tørr stekepanne til den er gjennomstekt, og sunket sammen. Tilsett smør og fres på høy varme et par minutter, skru deretter ned varmen til det andre er klart.
 4. Mens soppen steker, varm litt smør i en annen stekepanne på medium/høy varme sammen med hvitløk og timian. Brun kyllinglårene til de får en gyllen farge på begge sider. Sett til side kyllingen i en form og hell over smøret, timianen og hvitløken.
 5. Stek bacon til det er sprøtt, tilsett løk og la det surre på medium/lav varme til løken er blank. Bland inn den ferdigstekte soppen.
 6. Skru opp varmen og tilsett hvitvin, og la det reduseres noe. Ha i kraft og gi det oppkok. Når det også er noe redusert kan du ha over kokosmelk og gjenta prosessen. Ha på litt salt og pepper.
 7. Sett ned varmen og legg tilbake kyllinglårene i stekepannen, ha på et lokk og la det putre på lav/medium varme til kjøttet løsner fra benet, det tar ca. 30-40 minutter.
 8. Strø over oppkuttet persille rett før servering.

Fremgangsmåte persille- og sellerirotpure

 1. Skrell og skjær grønnsakene.
 2. Fres så grønnsakene et par minutter i en gryte med smør, fyll deretter opp med vann så grønnsakene akkurat dekkes, og kok til de er møre.
 3. Hell av vannet og mos grønnsakene med en stappe og bland inn smør, kokosmelk og kraft.
 4. Smak til med salt og pepper.
Fortell dine venner om dette: