Sky og fugl
Sky og fugl

Sort surdeigspizza med skivet kyllingfilet og sort oliventapenade.

Sort surdeigspizza med skivet kyllingfilet og sort oliventapenade.

Fremgangsmåte

Fremgangsmåte pizzadeig:

Sort surdeigsizza

200 gram surdeigstarter

350gram vann

40 gram olivenolje

8 gram sepiablekk

350 gram hvitt mel

100 gram speltmel

50 gram rugmel

10 gram salt

  1. Kombiner alle våte ingredienser i en bolle, og rør godt sammen med håndmikser.
  2. Bruk deigkrok for å røre inn de tørre ingrediensene, eventuelt bruk hendene.
  3. Legg deigen i en ren bolle og sett deigen i kjøleskapet i minst 12 timer.
  4. Velv deigen over på en lett melet kjøkkenbenk og del i seks deler.
  5. Form deigklumpene til runde, glatt boller og legg på et brett til heving i minst to timer.
  6. Klem deigbollene ut til pizzabunner.

 

Sort oliventapenade

200 gram sorte oliven uten steiner

8 gram hvitløk

3 gram chilli

10 gram honnings

30 gram gul løk

25 gram kapers

10 gram sitronjuice

5 gram eplecidereddik

Salt og pepper

Ha alle ingrediensene i en food processor, og mos de sammen til de har den konsistensen du liker (vi foretrekker en finere paste). Avkjøl i kjøleskapet for å få en jevn tapenade.

Stek cherrytomatene i en tørr, varm stekepanne til de blir litt mørke i skallet. Rist på pannen med jevne mellomrom, men uten å klemme tomatene til en masse.

Skjær Flammegrillet kyllingfilet i skiver.

Dekorer pizzadeigen med kylling, tapenade og tomater, salt og pepper.

Stek i ovnen på 250 grader i 5 minutter.

Pynt med frisk timian rett før du serverer pizzaen.

 

 

Fortell dine venner om dette: