Kyllingvinger

Ain' no thing like a chicken wing

25 min | Veldig enkelt

Asiatiske kyllingvinger ala vår eminente kokk Ruben

Ingredienser

Kylling

1 kg
Kyllingvinger

Glaze

2 dl
soyasaus
1 dl
riseddik
1 dl
vann
1 ss
sesamolje
2 ss
revet ingefær
1 ss
hvitløk, finhakket
1 stk
lime
2 ss
brunt sukker
2 ss
chili

Pynt

vårløk, sesamfrø, koriander, chili - etter egen smak

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Asiatiske kyllingvinger ala vår eminente kokk Ruben

Slik gjør du

Kyllingvinger er noe som aldri går av moten! Min favoritt er panne glasserte
kyllingvinger med asiatisk twist! Her kan du lage glazen på forhånd og tilbrede hele retten i pannen.

Bland alle ingrediensene til glazen, slik at du har en fin og homogen masse. Denne kan du fint lage dagen før, eller timer før servering, eller tett opptil – avhengig av din tid. Et råtips er å lage dobbel porsjon med en gang 🙂

Legg kyllingvingene rundt i pannen slik at du fyller den. Hell over vann til du dekker vingene. Dette skal nå småkoke til nesten alt vannet er borte.

Når vannet har redusert heller du over marinade/glazen du har laget på forhånd.

Dette skal så puttre i 15 20 min på middels høy varme.

Pass på å bevege litt på vingene underveis slik at hele vingen blir dekket av glazen. Når marinaden/glazen har lagt seg som ett tykt lag rundt vingene er de ferdige.

Ta vingene ut av pannen, og hell resten av glaze over vingene.

Legg over på et serveringsfat og pynt med ristede sesamfrø, vårløk, og/eller finhakket koriander.