Kylling Bhona

Chicken bhona

min | Smaksrik

Ingredienser

Chicken Bona

800 g
kyllinglår uten skinn
2 dl
naturell yoghurt
1 ts
salt
1 ts
chili pulver
1 ss
revet ingefær
2 fedd
revet hvitløk
3 ss
sitronsaft
2 ss
frisk koriander
3 ss
olje
1.5 ts
spisskummen
2
laurbærblad
4
kardemommekapsler
5
nellikspiker
150 g
knust tomat
1 ss
tomatpure
2 ts
bukkehornkløver
0.5 dl
vann
1 ts
garam masala
2 ss
frisk koriander

Glutenfritt nanbrød - 8 stk

1 ts
tørrgjær
1 ts
sukker
150 g
kikertmel
150 g
glutenfritt mel
1 ss
fiberhusk
0.5 ts
salt
2 ts
tørket bukkehornkløver
2 dl
kefir eller vann
6 ss
olje
litt kefir til pensling
Løkfrø til topping

Rødbet raita

4 dl
kefir
100 g
rødbet
0.5 ts
salt
0.75 ts
chaat masala
0.5 ts
tørket mynte

Mango lassi

300 g
masalamagic mangopure
5 dl
kefir
1.5 ss
sukker(kan sløyfes)
2 dl
vann
7 stk
isbiter

Mango chutney

1 stk
masalamagic mango chutney

Basmatiris med gurkemeie

4 ss
olje
1.5 ts
spisskummen
1 ts
gurkemeie
1 ts
salt
6 dl
vann
3 dl
basmatiris

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Krydderstekt kylling

Slik gjør du

Chicken bhona

  1. Fjern skinnet fra kyllinglårene og del de i tre. Bland ingrediensene til og med frisk koriander med kyllinglårene, og la stå i ca en halv time.
  2. Varm olje, ha i spisskummen og tilsett marinerte kyllingstykker. Stek dem på god varme i ca. 10 minutter.
  3. Ha i tomater, tomatpuré og bukkehornkløver.
  4. Stek videre i 10–15 minutter. Tilsett litt vann slik at den ikke blir brent, mer væske kan tilsettes hvis ønskelig.  Avslutt med garam masala og frisk koriander.

Glutenfritt nanbrød:

  1. Løs opp gjær i 1 ss lunkent vann, tilsett sukker og la det stå i 5 minutter.
  2. Bland mel, gjærblandingen, salt, bukkehornkløver og væske til deig. Vend i olje til slutt slik at deigen blir smidig. Pensle litt olje rundt deigen, og sett den lunt til heving i 30 minutter.
  3. Form deigen til boller, dryss på litt mel og kjevle ut nan forsiktig. La de stå i 15 min.

Pensle med kefir og dryss på løkfrø, steke i ca. 4 minutter på 250 grader midt i stekeovnen.

Basmatiris med gurkemeie:

  1. Skyll risen et par ganger og bløtlegg risen i dobbel mengde vann. La stå i 15 min.
  2. Varm olje og tilsett spisskummen. Når det freser, tilsett gurkemeie, salt og vannet som risen er bløtlagt i.
  3. Ha i risen når vannet koker. Bruk gjerne sterk varme til vannet koker inn. Skru varmen ned til laveste styrke, og la kjelen stå med lokket på i 8 minutter til all væske er helt borte.

Rødbet raita:

Vask og skrell rødbet, riv den på et rivjern og bland alt i en bolle. Spar litt grønt til pynt.

Raita kan serveres som dipp eller som en kald saus til alle middagsretter.

Mango lassi:

Bland alt med en stavmikser. Serveres avkjølt.

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5