_-4 kopi

Marinert Kyllinglår med soltørket tomat og basilikum

30 min | Smaksrik

Sprø og saftig kylling på en seng av safranris

Ingredienser

kyllinglår

safranris

250 g
basmatiris
3 ss
smør
1 klype
safran
4.25 dl
vann
0.5 ts
salt

smørstekte tomater

800 g
cherrytomater
3 ss
smør
2
hvitløksfedd
1 ts
salt
1 ts
sukker
1 håndfull
basilikum

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Sprø og saftig kylling på en seng av safranris

Slik gjør du

Kylling
Forvarm stekeovnen til 180 grader.

Legg kyllinglårene i en ildfast form. Stek i ca 25 minutter til kyllingen er gjennomstekt (kjernetemperatur på 72 grader). Bruk gjerne steketermometer.

Skru på grillelementet de siste minuttene av steketiden for å få sprøtt og deilig kyllingskinn.

Safranris:

Skyll risen flere ganger under rennende kaldt vann til vannet er helt klart. Dette er alfa omega for å få perfekt ris!

Finn frem en passelig stor gryte med lokk.

Smelt smøret på medium/lav varme. Ha i safran og la det stekes i smør 1-2 minutter.

Hell risen over i gryta sammen med salt og vann. Sett på lokk og gi det et oppkok.

Skru så ned varmen til laveste innstilling. Kok risen i 12 minutter.

Trekk gryten av varmen og la den stå helt urørt i 15-20 minutter.

Rør rundt i risen med en gaffel, og smak til med mer salt om nødvendig.

Smørstekte tomater:
Vask tomatene.

Varm smøret i en stor stekepanne eller gryte over medium varme.

Finhakk eller rasp hvitløken.

Ha tomatene i gryta og la de surre i 15-20 minutter. Tilsett hvitløken, salt og sukker. Bland lett sammen.

Når tomatene begynner å falle litt sammen tilsetter du en stor håndfull basilikum og skrur av varmen.