UU5WTObM

Crispy chicken and chips

min |

Ingredienser

400 g
Kylling Crispy Sticks
400 g
Pommes Frites
250 g
Petit pos, frosne
100 g
smør
2.5 ss
malt-eddik
2 stk
Ertespirer(stilker)
1 dl
Majones
1 dl
Yoghurt naturell
20 g
Sjalottløk
6 stk
Cornichons
1 ss
Bladpersille, finhakket
1 ss
Kapers
2 ts
Dijonsennep
2 ss
Sitron, saft
1 ss
Dill, hakket
Salt og pepper(etter smak)

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Slik gjør du

Petit pois puré

Kok opp en kjele med vann, smak til rikelig med salt.

Kok ertene møre i ca. 4-5 minutter. Sil av vannet og kjør ertene i en blender med smør og spe så med litt av kokevannet til ønsket konsistens.

Smak til med malt-eddik, salt og pepper.

Spar på noen av de hele ertene til pynt.

Tartarsaus

Finhakk løk, persille, dill, cornichons og kapers.

Rør sammen majones, yoghurt og dijonsennep.

Bland så inn de finhakkede ingrediensene og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Kylling Sticksene og pommes friten kan steks i en Air Fryer , eller på brett i ovn.

Aller best blir de hvis du friterer de i en naturell olje på 180 grader i ca 4-5 minutter. 

 

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5