pastry shells

Creamy chicken in pastry shells

min | Inspirerende

Ingredienser

1 stk
frossen butterdeig
50 g
smør
1 stk
middels løk, kuttet i små terninger
3 stk
Gårdsklekket kyllingfilet uten skinn, kuttet i passe terninger
200 g
sopp, hakket
2 stk
gulrøtter, kuttet i små terninger
2 fedd
hvitløk, finhakket
1 ts
salt
4 ss
mel
420 ml
kyllingkraft
240 ml
kremfløte
90 g
frosne erter

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Gir 12 bakverk

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 220 C. Kle en stekeplate med bakepapir.

Tin butterdeigsplatene som anvist. Del opp for å få 12 deigruter. Plasser de 12 rutene på den tilberedte stekeplaten og stek i 10 minutter på 220 C eller til de er oppblåste og gyldne. Sette til side.

I en stor panne smelter du smøret over middels høy varme. Skjær opp løk,  sopp, gulrøtter og kylling i passe små terninger. Tilsett disse sammen med hvitløk og salt og stek i ca 8 minutter, eller til soppen mykner og kyllingen er for det meste gjennomstekt. 

Tilsett mel og rør rundt. Hell i kyllingkraften og kok opp. Deretter tilsetter du fløte og erter, og koker opp i 5 minutter eller til sausen har tyknet.

 

Skjær de ferdig bakverkene i to med en kniv. Legg kyllingblandingen på den nederste delen av bakverkene. Legg toppene over. Server umiddelbart. 

 

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5