mt7S2Fdk
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Croquetas

min |

Klassiske kroketter. En av de mest populære rettene blant tapas.

Ingredienser

Deig

25 g
smør
25 g
hvetemel
2.5 dl
helmelk
muskatnøtt
salt
pepper
1 stk
helgrillet kylling, ca 1 kyllingbryst
1 stk
Løk(mellomstor)
Extra virgin oil

Panering

1 dl
Hvetemel
1 stk
Egg
1 dl
Strøkavring
Frityrolje

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Klassiske kroketter. En av de mest populære rettene blant tapas.

Slik gjør du

Smelt smør i en stekepanne og tilsett mel. Rør sammen, og tilsett melken litt etter litt mens du koker opp. Fortsette å røre sammen til alle klumper er borte. Tilsett salt, pepper og smak til med revet muskatnøtt. Man kan bruke stavmikser hvis det blir klumper, men i utgangspunktet er det samme fremgangsmåte som når man lager hvit bechamel-saus, men deigen skal ha en tykkere konsistens.

I en annen panne steker du løk sammen med litt smør eller olje og tilsetter rester av grillet kylling allerede stekt og strimlet (Ca et kyllingbryst) som du blander sammen med løken. Til slutt tilsetter du bechamel sausen og smaker til med salt. La alt avkjøle til det blir romtemperert.

Sett den ferdige deigen i en bolle med plastfolie i kjøleskapet og la den stå 6 til 24 timer for å oppnå den ønskede teksturen for å kunne forme krokettene.

For å kunne lage krokettene trenger man tre dype skåler eller tallerkener med mel, egg og strøkavring i hver av dem. Med hjelp av to skjeer lag en oval eller rund form av krokettdeigen. Med hjelp av gafler rull krokettene i følgende rekkefølge:

1.     Mel

2.     Egg

3.    Strøkavring

Krokettene skal friteres i olje i 3-5 minutter, eller til de er gylne. Bruk nok olje til å dekke hele krokettene.

Tips: Etter at du har lagd krokettene kan du fryse de ned slik at de er enklere å fritere uten at de mister formen neste gang du skal lage kroketter. Friteres i ikke alt for varm olje.

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Lavt CO₂e-utslipp: 0.1 – 0.5