19-047

Haiti inspirert kyllingbryst med bananpannekaker

70 min | Smaksrik

Ingredienser

Kyllingbryst

2 stk
kyllingbryst
3 klyper
salt
2 klyper
pepper
0.5 ts
hvitløkspulver
0.5 ts
løkpulver
0.5 ts
røkt paprika
0.25 ts
malt nellik

Stekt ananas

1 stk
ananas
1 klype
salt

Brønnekarsesalat

1 håndfull
brønnekarse
1 klype
salt og pepper
1 ss
olivenolje
0.5 stk
lime (saften)
1 stk
avokado
3 stk
vårløk

Bananpannekaker

2 stk
kokebananer
150 g
hvetemel
150 g
melk
90 g
vann
2 ss
olivenolje
1 ts
salt
1 ts
vaniljesukker
2 stk
egg
0.25 stk
muskattnøtt, revet
0.25 stk
nellik, malt

Epis

3 ss
majones
1 bunt
frisk bladpersille
15 blader
frisk timian
10 fedd
hvitløk
2 stk
grønne paprika
1 stk
gul løk
6 stk
vårløk
1 ts
nellik
1 ts
tørket basilikum
1 ts
cayennepepper
2 ts
grønnsaksbuljong pulver
2 klyper
salt
1 klype
kvernet pepper
220 g
olivenolje
80 g
eple edikk
Nyhet
Haiti inspirert kyllingbryst med bananpannekaker

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Eksotisk, kreolsk mat på sitt beste.

Slik gjør du

Kyllingbryst

Bland sammen 3 klyper salt, 2 klyper pepper, hvitløkspulver, løkpulver, røkt paprika og1/4 ts malt nellik. Strø det over kyllingbrystene.

Stek kyllingbrystene med skinnet ned på høy styrke i 4-5 minutter. Ta de ut av pannen, og la de hvile i 5 minutter. Del de i tynne skiver.

Stekt ananas

Skjær ananas i jevne stykker, og tørk dem med et tørkepapir. Ha på salt.

Varm en stekepanne på middels styrke, og stek ananasen til de får en brun skorpe.

Brønnkarsesalat

Strø salt og pepper på brønnekarsen.

Vend inn 1 ss olivenolje og limesaft

Kutt avokadoen i skiver

Kutt vårløken i skiver.

Pannekaker

Bland sammen det tørre.

Knus bananene med en gaffel, og bland sammen vann, melk, egg og olivenolje.

Bland det tørre med det våte til en jevn røre.

Stek pannekakene i smør i en stekepanne, på middels styrke.

Epis

Rens alle grønnsakene og ha de sammen i en blender eller bruk en stavmikser for å få en glatt konsistens. Bland inn majones etter smak.

 

Legg pannekaken på en tallerken, ha på brønnekarsen, skivet kyllingbryst, skivet avokado, stekt ananas, epis majones, og topp med vårløk.

Nyhet
Haiti inspirert kyllingbryst med bananpannekaker