Karri kylling i tortillawrap med coleslaw.

Karri kylling i tortilla wrap

30 min | God og lettlaget

Smakfull kylling med coleslaw i hjemmelagde tortillalefser for en annerledes tacokveld

Ingredienser

Kyllingbryst

Coleslaw

2 stk
gulrøtter, raspet
0.25 stk
rød kål, raspet
0.25 stk
grønn kål, raspet
2 ss
mangochutney
2 ss
gresk yoghurt
1 stk
lime, saften
1 stk
liten rød løk
1 håndfull
koriander, finhakket
0.25 ss
karri

Karri saus

2 ss
olivenolje
1 stk
gul løk, finhakket
2 fedd
hvitløk, knust
1 cm
ingefær, finhakket
1.5 ts
kumin
1.5 ts
garam masala
1 ts
malt koriander
1 ts
gurkemeie
1 ts
chili pulver
1 boks
hakkede tomater
3 dl
matfløte
0.5 ss
sukker
2 ss
karri

Hjemmelagde tortillas

500 g
hvetemel
3 klyper
salt
400 g
varmt vann
50 g
rapsolje

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Smakfull kylling med coleslaw i hjemmelagde tortillalefser for en annerledes tacokveld

Slik gjør du

Karrisaus

Varm opp en kasserolle med olivenolje.

Ha i løken og stek den til den er blank. Tilsett hvitløk og ingefær og stek i 1-2 minutter. Ha i alle krydrene, og stek de sammen løken i ca. 1 minutt.

Ha i hermetisk tomat og la det småkoke i 10 minutter til sausen får en tykk konsistens. Ha det over i en blender og bland alt sammen til en jevn saus.

Tilsett fløte og sukker.

Kyllingbryst

Gni kyllingbrystene inn med salt, pepper, en ts garam masala og 1 ts kumin. Varm opp en stekepanne til medium styrke med litt olivenolje og legg i kyllingbrystene med skinnet ned. Stek i ca 3 minutter til skinnet er sprøtt. Snu kyllingbrystet slik at skinnsiden kommer opp.

Ha karrisausen i pannen, pass på at den ikke dekker skinnet, slik at det kan bevares sprøtt. La det småkoke i 10 minutter. Skjekk at kyllingen er gjennomstekt og at sausen har fått en tykk konsistens. Ta kyllingen ut av sausen og skjær den i tynne skiver etter at den har hvilt i et par minutter.

 

 

Tortillalefser

Bland mel og salt. Bland inn varmt vann og olje og bland alt godt sammen ved bruk av hendene, til den kan formes til en ball. Hvis deigen er for klissete ha i mer mel om den er for tørr ta oppi litt mer vann til du får en fast og fin deig.

Del diegen inn i 10-12 baller, klem de flate og legg dem på et brett med et kjøkkenhåndkle over. La de hvile i 10 minutter.

Varm opp en stekepanne til medium styrke, bruk en kjevle til å lage runde, tynne lefser.

Stek lefsen i ca 1 minutt på hver side. La de ligge under et kjøkkenhåndkle.

 

 

 

 

 

Coleslaw

Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt sammen.

Legg en tortillawrap på en fjøl og fyll med coleslaw, skivet kylling og saus.

Server med hakket koriander og mangochutney.