Karri kylling i tortilla wrap
Ingredienser
Kyllingbryst
Coleslaw
Karri saus
Hjemmelagde tortillas
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Smakfull kylling med coleslaw i hjemmelagde tortillalefser for en annerledes tacokveld
Slik gjør du
Karrisaus
Varm opp en kasserolle med olivenolje.
Ha i løken og stek den til den er blank. Tilsett hvitløk og ingefær og stek i 1-2 minutter. Ha i alle krydrene, og stek de sammen løken i ca. 1 minutt.
Ha i hermetisk tomat og la det småkoke i 10 minutter til sausen får en tykk konsistens. Ha det over i en blender og bland alt sammen til en jevn saus.
Tilsett fløte og sukker.
Kyllingbryst
Gni kyllingbrystene inn med salt, pepper, en ts garam masala og 1 ts kumin. Varm opp en stekepanne til medium styrke med litt olivenolje og legg i kyllingbrystene med skinnet ned. Stek i ca 3 minutter til skinnet er sprøtt. Snu kyllingbrystet slik at skinnsiden kommer opp.
Ha karrisausen i pannen, pass på at den ikke dekker skinnet, slik at det kan bevares sprøtt. La det småkoke i 10 minutter. Skjekk at kyllingen er gjennomstekt og at sausen har fått en tykk konsistens. Ta kyllingen ut av sausen og skjær den i tynne skiver etter at den har hvilt i et par minutter.
Tortillalefser
Bland mel og salt. Bland inn varmt vann og olje og bland alt godt sammen ved bruk av hendene, til den kan formes til en ball. Hvis deigen er for klissete ha i mer mel om den er for tørr ta oppi litt mer vann til du får en fast og fin deig.
Del diegen inn i 10-12 baller, klem de flate og legg dem på et brett med et kjøkkenhåndkle over. La de hvile i 10 minutter.
Varm opp en stekepanne til medium styrke, bruk en kjevle til å lage runde, tynne lefser.
Stek lefsen i ca 1 minutt på hver side. La de ligge under et kjøkkenhåndkle.
Coleslaw
Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt sammen.
Legg en tortillawrap på en fjøl og fyll med coleslaw, skivet kylling og saus.
Server med hakket koriander og mangochutney.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Liknende oppskrift
Nudel kyllingsuppe
Crispy Hot Wings med aioli, granateple og friske urter
Michelin Crispy Chicken Nuggets med gressløkmayo og fenikkelkompott
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing