Kyllingbryst med hvitløk og urter
Ingredienser
Gårdsklekket kyllingbryst
Hurtigsyltet rødløk
Eddikstekte poteter
Agurksalat
Yoghurtdressing
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Med eddikstekte potetbåter, salat og yoghurtdressing
Slik gjør du
Kylling:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Legg kyllingbrystene i en ildfast form. Stek i ca 25 minutter til kyllingen er gjennomstekt (kjernetemperatur på 72 grader). Bruk gjerne steketermometer. Skru gjerne på grillelementet de siste minuttene for crispy skinn.
Ta gjerne ut kyllingen noen grader før den når kjernetemperatur, da temperaturen i kyllingen vil stige etter at du tar den ut av ovnen. La kyllingbrystene hvile et par minutter før du skjærer de opp i tykke skiver. Kyllingen kan serveres avkjølt.
Hurtigsyltet løk:
Skjær løken i to. Fjern skallet, men behold roten på. Da er det enklere å finhakke løken. Skjær et par snitt mot roten, og så et par snitt rett ned gjennom løken. Deretter finhakker du løken så du sitter igjen med små, jevne biter. Bland sammen eddik, limejuice, sukker og salt i en bolle. Ha den finhakkede løken oppi og rør rundt så alt er dekket. La det stå 20-30 minutter mens du tilbereder resten av måltidet.
Eddikstekte poteter:
Skjær potetene i tynne båter. Bland sammen olje, eddik, salt, hvitløkspulver og pepper i en bolle. Ha i potetbåtene og bland godt sammen. Spre potetbåtene utover et stekebrett uten papir, slik blir de ekstra crispy. Stekes ved 190 grader varmluft i 20-30 minutter, eller til de har blitt sprø og gylne. Snu gjerne potetbåtene en gang underveis for et jevnere resultat.
Agurksalat:
Del agurken i to på langs. Skrap ut kjernen med en liten skje. Del så agurken i tykke halvmåner. Grovhakk oliven og mynteblader. Bland sammen med 1⁄2 hurtigsyltet rødløk.
Yoghurtdressing:
Ha yoghurt i en skål. Finrasp et hvitløksfedd og finhakk dill. Bland sammen med sitronjuice.
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Liknende oppskrift
Nudel kyllingsuppe
Crispy Hot Wings med aioli, granateple og friske urter
Michelin Crispy Chicken Nuggets med gressløkmayo og fenikkelkompott
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing