Kyllinglår med rødbetsalat og valnøtter
Ingredienser
Marinade
Kylling
Rødbetsalat
"Meze" Yoghurt
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En rustikk og velsmakende rødbetsalat servere med nygrillede kyllinglår. Ferske valnøtter gir sprøhet og mezeyogurt gir en nydelig surhet
Slik gjør du
Bland koriander, hvitløk chili og organo med litt olje. Rubb kyllingen med marinaden, og stek kyllinglårene i stekeovn.
Litt avhengig av ovn og stekeprogram bør lårene steke ca 40 minutter på 180-200grader. Du kan enkelt kontrollere steketid ved bruk av steketermometer. Sett termometeret i den mest kjøttfulle delen av låret. Kyllinglåret er ferdig ved ca 72 grader.
Kjøp ferdig syltede rødbeter, eller lag selv.
Sylting er enkelt med bruk av 3 ingredienser:
3 deler vann
2 deler sukker
1 del eddik
vann, sukker og eddik kokes opp og rødbeter i terninger eller skiver tilsettes. La koke i 8-10 minutter og la gjerne avkjøle i væsken.
Skjær de syltede rødbeter og terning eplene samtidig.
Bland med sennep og olje.
Etter at du har smakt litt salt og pepper, hakker du valnøttene og hakker vårløk.
Bland inn i salaten.
Bland yoghurt med krydderne. For en litt varmere smak kan du også tilsette litt chiliflak eller cayennepepper.
Server nystekte kyllinglår med rødbetsalat og yoghurt. Håper det smaker
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5
Liknende oppskrift
Nudel kyllingsuppe
Crispy Hot Wings med aioli, granateple og friske urter
Michelin Crispy Chicken Nuggets med gressløkmayo og fenikkelkompott
Luksusburger – Crispy Chicken Burger med trøffel, caviar og gullflaker
Crispy Chicken Burger med chipotle mayo
Lollipop Wings med pepper, raita og mango chutney
Chili Bbq Lollipop Wings med asiatisk coleslaw
Chicken Kebab Shawarma med yoghurtdressing