Kyllinglår med rødbetsalat

Kyllinglår med rødbetsalat og valnøtter

40 min | Smaksrik

En rustikk og velsmakende rødbetsalat servere med nygrillede kyllinglår. Ferske valnøtter gir sprøhet og mezeyogurt gir en nydelig surhet

Ingredienser

Marinade

0.5 dl
nøytral olje (raps, solsikke, soya)
3 ss
koriander
0.5 stk
hvitløk, finhakket
1 stk
chili, finhakket evt 2 ss chilipulver

Kylling

Rødbetsalat

400 g
syltede røbeter i biter
2 stk
epler, terninger
2 ss
grov sennep
3 ss
rapsolje
1 håndfull
valnøtter, grovhakket
4 stk
vårløk
salt og pepper

"Meze" Yoghurt

2 dl
gresk yoghurt
1 ts
fenikkelfrø, malt
1 ts
spisskummin, malt

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En rustikk og velsmakende rødbetsalat servere med nygrillede kyllinglår. Ferske valnøtter gir sprøhet og mezeyogurt gir en nydelig surhet

Slik gjør du

Bland koriander, hvitløk chili og organo med litt olje. Rubb kyllingen med marinaden, og stek kyllinglårene i stekeovn.

Litt avhengig av ovn og stekeprogram bør lårene steke ca 40 minutter på 180-200grader. Du kan enkelt kontrollere steketid ved bruk av steketermometer. Sett termometeret i den mest kjøttfulle delen av låret. Kyllinglåret er ferdig ved ca 72 grader.

Kjøp ferdig syltede rødbeter, eller lag selv.

Sylting er enkelt med bruk av 3 ingredienser:

3 deler vann

2 deler sukker

1 del eddik

vann, sukker og eddik kokes opp og rødbeter i terninger eller skiver tilsettes. La koke i 8-10 minutter og la gjerne avkjøle i væsken.

Skjær de syltede rødbeter og terning eplene samtidig.

Bland med sennep og olje.

Etter at du har smakt litt salt og pepper, hakker du valnøttene og hakker vårløk.

Bland inn i salaten.

Bland yoghurt med krydderne. For en litt varmere smak kan du også tilsette litt chiliflak eller cayennepepper.

 

Server nystekte kyllinglår med rødbetsalat og yoghurt. Håper det smaker

Klimautslipp 

I alle våre oppskrifter har vi regnet ut  CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.

Denne retten har:

Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5