
Flammegrillet kyllingburger med mørke surdeigsbrød
Ingredienser
Sort surdeigsburgerbrød
Sesam majones
Marinert rødløk
Flammegrillet kyllingburger

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Spennede svart surdeigsburger
Slik gjør du
Mørke brioche surdeigsbrød
Om du ønsker mer tradisjonelle burgerbrød, er denne oppskriften også veldig god uten sepia blekket som farger brødene.
- Kombiner alle våte og flytende ingredienser, bortsett fra smøret, i en bolle. Bruk en håndmikser og visp godt.
- Bruk deigkrok mens du tilfører de tørre ingrediensene gradvis på en lav fart.
- La deigen stå litt i ro før du langsomt blander smøret i deigen.
- La deigen heve i fire timer, der du drar og folder deigen tre ganger hvert halvtime. Etter fire timer bør deigen stå minst to timer i kjøleskapet.
- Ta deigen ut av kjøleskapet og hvelv den over på en lett melet kjøkkenbenk.
- Del opp i ti like deler. Form deigklumpene til jevne boller, plasser på stekebrett og la de heve i tre timer til.
- Sett stekovnen på maks temperatur, slå ett egg med en skvett melk sammen og bruk en matpensel for å dekke deigbollene med blandingen, dryss over med de sorte sesamfrøene.
- Stek i 20 minutter. Snu brettet for å sikre en jevn steking (hvis nødvendig). Kjøl av på rist.

Sesam majones
Rør sammen majones, sesamfrø og limejuice

Marinert rødløk
Kutt opp løk, og la de marinere i limejuice, salt og hakket koriander i en halv time.
KYLLING:
Flammegrillet kyllingfilet
Flammegrillet kyllingfileter ferdigstekt og klar til servering rett fra pakken. Om du ønsker de varme kan du gjøre det raskt ett lite minutt på hver side i en stekepanne.
Del gjerne kyllingfiletene på tvers, slik at du får to burgere av en filet.
Gårdsklekket kyllingfilet
Har du Gårdsklekket kyllingfilet, stek etter anvisning på pakken
Legg deretter opp brød, kyllingfilet og tilbehør slik du ønsker, og server. God fornøyelse!
Klimautslipp
I alle våre oppskrifter har vi regnet ut CO₂e-utslipp og andre variabler for klimapåvirkning som oppstår i forbindelse med produksjonen av rettene.
Denne retten har:
Medium CO₂e-utslipp: 0.6 – 1.5

