19-032

Flammegrillet kyllingburger med mørke surdeigsbrød

120 min | Inspirerende

Ingredienser

Sort surdeigsburgerbrød

170 g
surdeigsstarter
500 g
hvetemel
160 g
smeltet smør
4 stk
egg
150 g
melk
10 g
salt
8 g
sepia blekk
1 stk
egg til pensling
1 skvett
melk til pensling

Sesam majones

0.5 stk
lime, (saften)
2 ss
sorte, ristede sesamfrø
4 ss
majones

Marinert rødløk

2 stk
rødløk, i tynne skiver
1 stk
potte koriander
1 klype
salt
0.5 stk
lime, (saften)

Flammegrillet kyllingburger

1 pk
Flammegrillet kyllingfilet/2 stk Gårdsklekket kyllingfilet
1 stk
tilbehør etter ønske
Nyhet
Flammegrillet kyllingburger med mørke surdeigsbrød

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Spennede svart surdeigsburger

Slik gjør du

Mørke brioche surdeigsbrød

Om du ønsker mer tradisjonelle burgerbrød, er denne oppskriften også veldig god uten sepia blekket som farger brødene.

  1. Kombiner alle våte og flytende ingredienser, bortsett fra smøret, i en bolle. Bruk en håndmikser og visp godt.
  2. Bruk deigkrok mens du tilfører de tørre ingrediensene gradvis på en lav fart.
  3. La deigen stå litt i ro før du langsomt blander smøret i deigen.
  4. La deigen heve i fire timer, der du drar og folder deigen tre ganger hvert halvtime. Etter fire timer bør deigen stå minst to timer i kjøleskapet.
  5. Ta deigen ut av kjøleskapet og hvelv den over på en lett melet kjøkkenbenk.
  6. Del opp i ti like deler. Form deigklumpene til jevne boller, plasser på stekebrett og la de heve i tre timer til.
  7. Sett stekovnen på maks temperatur, slå ett egg med en skvett melk sammen og bruk en matpensel for å dekke deigbollene med blandingen, dryss over med de sorte sesamfrøene.
  8. Stek i 20 minutter. Snu brettet for å sikre en jevn steking (hvis nødvendig). Kjøl av på rist.

 

 

 

 

 

 

Sesam majones

Rør sammen majones, sesamfrø og limejuice

Marinert rødløk

Kutt opp løk, og la de marinere i limejuice, salt og hakket koriander i en halv time.

KYLLING: 

Flammegrillet kyllingfilet

Flammegrillet kyllingfileter ferdigstekt og klar til servering rett fra pakken. Om du ønsker de varme kan du gjøre det raskt ett lite minutt på hver side i en stekepanne.

Del gjerne kyllingfiletene på tvers, slik at du får to burgere av en filet.

Gårdsklekket kyllingfilet

Har du Gårdsklekket kyllingfilet, stek etter anvisning på pakken

Legg deretter opp brød, kyllingfilet og tilbehør slik du ønsker, og server. God fornøyelse!

Nyhet
Flammegrillet kyllingburger med mørke surdeigsbrød